Jump to content

nono21

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A koji su to slučajevi kad situacija "ne dozvoljava" ?! Pretpostavljam da je to u slučaju napada na policajca, ili u nekoj drugoj situaciji kad je potrebno brzo i učinkovito reagirati.. ili ?! Hvala jos jednom.
  2. Pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi čl. 20 zakona o policiji. Zanima me dali se baš svaki, znači i prometni, temeljni i bilo koji drugi policijski službenik, dužan predstaviti službenom iskaznicom i značkom, nakon što se, npr. službeno obrati građaninu u svrhu legitimacije, ili ako zaustavi neko vozilo, itd... ?! Hvala unaprijed...
  3. Puno hvala jos jednom na pomoci. Napisao sam prigovor, pa cu vidjeti sad sto ce biti. Pozdrav !
  4. Hvala puno na svim sugestijama ! A dali mogu u zalbi traziti zamjenu za dobrotvoran rad, ili za nekakvu opomenu, s obzirom da sam student, i nemam prihoda stalnih... ?!?! Kako i dali uopce to funkcionira u praksi ?! Pitam zato sto moj susjed ima vec 3-4 takve kazne, i njemu sve to prebacuju na dobrotvorni rad, ali dosad ga nitko jos nije zvao nigdje... pa bi to mozda bila dobra ideja ?! Hvala puno jos jednom svima koji zele i nastoje pomoci !
  5. Ma koji znanac, da ga stvarno poznaje, nebi ga smrad provjeravao 10 minuta prije nego sto ga je pustio da ode ! Nego je on mislio balavac, jos k tomu iz drugog grada, pa ko ga j..., idem ga kaznit i bahatit se klincu jer mi ne moze nista... a rijecana je pustio. Uostalom, ja mislim da stvarno nisam vozio tolikom brzinom, jer sam se vozio iza autobusa jvp-a, jedino ako me nije uhvatio u trenutku kad sam prestizao bus (jer je stao na stanici) i prestrojavao se u lijevu traku, i automatski stisnuo gas malo jace da se sto brze prestrojim. Nego recite vi meni, dali se moram zaliti sudu u rijeci, ili u zg mogu to obaviti, i ako moram u RI, dali je moguce poslati zalbu postom ?! Sto nakon toga slijedi, kakva je procedura nakon predaje zalbe ??
  6. Pozdrav svima. Imam jedan problem, pa bih molio nekog tko se razumije u to, i tko ima dobre volje da me savjetuje sto da napravim. Naime, u srijedu zaustavila me policija u Rijeci zbog prekoracenja brzine. Pise da sam vozio 74 kmh, a ogranicenje je kroz naseljeno mjesto 50 kmh. Odredili su mi kaznu od 500 kn + 1 kazneni bod. Dok je meni jedan murjak pisao kaznu, drugi je samnom razgovarao i u isto vrijeme slikao jedan drugi auto koji je takoder prekoracio brzinu. Rekao je ovo, citiram: "Evo, i ovaj se prebrzo pelja...". Zatim ga je zaustavio nakon semafora, kao i mene, ali ga je nakon sto mu je provjerio vozacku i prometnu, pustio, iako je prekoracio dopustenu brzinu. Ja sam ostao u cudu, pitao sam ga da zasto meni pise kaznu, a njega nije kaznio, iako je i on prekoracio brzinu (vozio se 71 kmh). Tada mi je mrtav hladan, onako bahato odgovorio da je to ucinio zato jer njega zna, i da je pobrisao taj mjerac brzine, ili kak se to vec zove. ja sam ga nakon toga pitao "dali je to princip po kojem vi radite, i zar nije svaki gradjanin u ovoj drzavi jednak pred zakonom?", na sto mi je odgovorio da neka ga ne provociram, i da "zivot cesto puta nije fer"?!?! kako ja najvise od svega mrzim nepravdu, a uz to i nemam dlake na jeziku, nisam stajao nego sam bas suprotno, popizdio i razivcirao se. Poceo sam ih ispitivati i drzati im prodike o moralu i postenju itd, ali sve na kulturan i uljudan nacin, bez povisenog tona, jako pazeci da ne kazem nesto to se moze protumaciti kao uvreda. Rekao mi je takodjer, da nek "ne spominjem vise njegovo ime, jel mi to jasno?!" sto sam ja shvatio kao prijetnju. Taj cijeli razgovor je cula cura koja je samnom bila tad u autu. Htio sam uzetibroj znacke od obojice, ali imam samo od jednoga, ovog "uljudnijeg" koji mi je pisao prekrsajni nalog. Kad sam mu rekao da zelim broj znacke i od ovog bahatog, koji je u to vrijeme sjedio u autu i nesto pisao, rekao mi je da mi "to ne preporuca" jer da tako "samo jos vise provociram". Nalog nisam zelio potpisati, niti namjeravam platiti kaznu, vec zelim podnijeti zalbu, pa vas molim da mi netko tko je bio u slicnoj situaciji, ili tko se kuzi u to, objasni i savjetuje sto da napravim.Ja sam iz ZG, pa me zanima jos i dali moram zalbu podnijeti sudu u RI, ili mogu to uciniti i tu u zg, i na koji nacin, dali mogu poslati postom, ili osobno predati?! Osim toga, dali mogu iskoristiti na bilo koji nacin to sto imam svjedoka koji je cuo razgovor izmedju mene i bahatog murjaka, i dali mi to moze posluziti kao opravdan razlogi izgovor za ne placanje kazne ?! Ili da se pozovem na to da sam student, da nemam otkud platiti itd... ?! Molim vas za pomoc, i zahvaljujem !!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija