Jump to content

cicikrep

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cicikrep objavio

  1. Evo,mene su lagano odbili...briga njih što sam podstanar itd.!Bitno da oni troše hrpe novca u aferama.... U zahtijevu sam opisao moje životne uvjete kroz to razdoblje kad je dug stvoren,ali ništa od tog....!!! Šta sad da radim?!Pomagajte...
  2. Pozdrav, ima li kakav link o pravima civila kad vas zaustavi policija?!Ili o pravima policajaca. Naime,jutros me je zaustavila policija i htio sam slikati gdje su postavili "zasjedu" no počeli su mi prijetiti da će mi razbiti mobitel! Parkirali su iza krivine na autobusnu stanici pri čemu je uvjek bilo na stanici još par automobila od ljudi kojima su pisali kazne.Kako nije bilo mjesta da autobus stane na ugibalište,autobus bi se zaustavljao na cesti pri čemu su automobili koji su dolazili iza krivine morali snažno kočiti te je par puta skoro došlo do lančanog na šta se policajci nisu uopće obazirali...naprotiv ponašali su se bahato i prijeteće. Želim znati moja prava kad me zaustave...i to od A do Ž.... Hvala.
  3. Evo,imamo jedan problem koji ne znam kako da riješim.... Naime,radi se o obrtu koji imamo i koji je u PDV-u i knjigovodja jedan kaže jedno,drugi drugo itd. Radi se o tome da imamo ulazne račune za robu od jedne firme za koje prodajemo tu robu i usluge koje idu uz tu robu...npr.mobitel platimo 1000 kuna a prodamo ga za kunu ili za 300kn ili za punu cijenu te kasnije dobijemo odobrenja za tu razliku u cijeni,a zarada nam je provizija na uslugu.Svu robu koju kupujemo od te firme uzimamo na odgodu plaćanja i kasnije zatvaramo s odobrenjima za provizije,razliku u cijeni itd... Znači uzimamo robu koju nikad novčano ne plaćamo a naplaćujemo kad prodamo. Iz tog razloga svaki mjesec moramo plaćati velike cifre PDV-a.Kolegica iz koja se bavi istim poslom je prešla na firmu iz razloga da ne plaća taj PDV,odnosno drukčije se može koristiti PDV. Kako sam totalni tupan za PDV i knjigovodstvo,mene zanima šta mi je bolje za ovaj način poslovanja. Moram naglasiti da jako slabo kužim tematiku poreza itd.Ako vam treba još podatka o načinu poslovanja samo zatražite... Dakle,dali da ostanem na obrtu ili da pređem na firmu...?!
  4. Evo sam dobio čestitku od države... Naime,dobio sam prekršajni nalog da sam kriv što nisam podnio prijavu poreza na dodanu vrijednost za razoblje od 1.ožujka do 31.kolovoza 2007g. a najkasnije do 30.rujna 2007g. čime sam povrijedio odredbu članaka 18.st.1 zakona o pdv-u!Stoga moram platiti kaznu od 2000,00kn... Obrt je zatvoren 31.03.2008g. i ja neznam zašto to moj knjigovodja nije poslao... Šta da radim?Ima li se smisla žaliti?I šta da napišem u žalbi?! Unaprijed havala.
  5. Evo čitam na: http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/12/10/0359006.html ...da su kazne za parkiranje neustavne.Meni su ove godine ovrhom skinuli 6000 kuna jer nisam htio plaćati parkiranje na blatnoj kaljuži,odnosno na neasfaltiranoj površini i neuređenom parkiralištu.No to nije spriječilo grad da mi svaki put stave kaznu od 100kn za parking gdje je sat 4kn... Ima li smisla tražiti povrat novca?!
  6. Tako ću i učiniti.Ovi iz financija u firmi su mi rekli da će oni to vratiti nazad jer mi nemaju odakle skidati novce.S obzirom da sam novi djelatnik ja sam na minimalnoj plaći.... Šaljem sutra zamolbu za otpis duga po članku 135 i žalbu za ovrhu.
  7. Ovrhu sam preuzeo 05.05.08g.Obrt je otvoren 2002g i obveze su plaćene kako je se moglo...nije bilo posla...zatvorio sam obrt s 31.03.2008g.
  8. Nije mi jasno zašto onda ova u poreznoj mi govori da nema ništa od toga! Kakva je procedura...kome se treba prvo obratiti?! Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  9. Evo ja sam u groznoj situaciji.Podstanar,žena i dijete...tek sam sad našao stalni posao s kojim jedva preživimo i stigla mi je ovrha od porezne zato što sam imao obrt koji mi je omogućio da nekako preživim par godina i sve što mi je ostalo od njega su dugovi iz kojih se jedva vadim.Ako mi sjednu na plaću mogu slobodno na ulicu jer nama troje neće ostati niti 1000,00 kuna od moje plaće a samo stan(garsonjiera od 25 kvadrata) nas dođe 1500,00kn s režijama... Kad sam bio u poreznoj upravi i spomenuo članak 135 referentica se nasmijala i rekla da nikad u 20 godina koliko ona radi nije to nekome odobreno. Pa čemu onda služi taj članak?! ZANIMA ME JESTE LI VI IKAD ČULI DA JE ODOBREN NEKOME OTPIS DUGA PO ČLANKU 135 OPZ?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija