Jump to content

didi6

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bih za pomoć!Supruga je zaposlena u državnoj fimi a ja sam u invalidskoj mirovini,imamo na ponudu jedan SIGURNO plaćen posao dostave robe sa kombi vozilom tako da mislimo otvoriti firmu.Dali postoji kakva mogučnost zaposlenja osobe na kraće radno vrijeme ili nešto drugo pošto bi promet firme bio oko 8000 kn mjesečno.I ne radi se puno radno vrijeme nego samo tri dana u tjednu po 4 sata.
  2. Evo moje situacije pa pomozite ako može.1997god.kupio sam novi automobil na braniteljsku povlasticu 100%.Što po zakonu znači i oslobođen porez na MV.Do 2001god. ne plačam ništa ali onda se dokumenti sele iz općinske porezne uprave u županijsku i tu nastaje problem oni meni 2003god.šalju rješenje o porezu za to vozilo ja ih zovem telefonom i kažu da oni tu nemogu ništa promjeniti jer se nisam žalio u roku.2005god sam prodao i odjavio to vozilo te kupio drugo i za njega uredno platio porez po rješenju da bi mi iz porezne došlo obavjest o ovrsi zbog neplačanja poreza kojeg ustvari nisam niti dužan platiti.
  3. Znači najbolje kod odvjetnika dogovoriti sa njim postotak pa neka traje
  4. U mirovini sam od 2004g.prije nekoliko mjeseci sam na ovom portalu doznao da se mirovina obračunava po činu ili ustrojbenom mjestu,podnio sam zahtjev i mirovina mi je povečana.U rješenju piše da isplata kreće od 6.2008.Dali postoji mogućnost retroaktivne isplate pošto je to krivica MORH-a koji nije poslao potvrdu o mojem ustrojbenom mjestu nego samo osobni čin.I da nisam to ovdje pročitao vjerovatno bi doživotno imao 1500kuna manju mirovinu a to nije malo.
  5. Taj papir je rješenje o mom postavljenju na mjesto zapovjednika desetine koje je potpisao zapovjednik kopnene vojske poa mislim da bi trebao biti mjerodavan.
  6. Ništa nisam dobio naknadno ali u mirovinskom nisu imali dokumenat o mojem ustrojbenom mjestu već samo o činu. I ja sam tek sada saznao da može biti obračun i prema ustrojbenom mjestu koje je u mom slučaju narednik.Vjerovatno je zakazalo negdje u MORH-u.I da nisam došao na ovaj forum vjerovatno bi tako bilo zauvjek.
  7. Pozdrav svima!U mirovini sam od svibnja 2005g. sa činom skupnika a obnašao sam dužnost zapovjednika desetine zadnjih 5g. na ustrojbenom mjestu narednika ,prije nekoliko dana sam predao papir o mom postavljenju u HZMO i napisao molbu za ponovni izračun.Dali će mi biti to odobreno i ako bude dali se ta razlika isplaćuje retroaktivno?Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija