Jump to content

Lalaland11

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lalaland11 objavio

  1. Hvala najljepša. Zaboravila sam napomenuti da on ima zabranu prilaska prema meni i čeka se sud za nasilje. Ali vjerujem da to nema veze s mojim traženjem njegove adrese zbog naplate alimenatcije.
  2. Kredit je bio 30000 eura. Kuća je procijenjena na, koliko se sjećam, 36000 eura. Otplaćeno je možda 6-7 rata kredita. Znači ništa. Još je tu ovrha za pokretanje ovrhe, odvjetnici koji su preuzeli ovrhu, hrvatski vodovod i onda bi bila ja. Budem se radije raspitala u MUP-u za adresu onda. Jer ova kuća se prodaje već 3 godine. Nakon što, ako, saznam adresu, ako je u Njemačkoj, javljam se familienkasse tamo ili nekom drugom, ako znate? Ako sam dobro upućena? Ako je zbilja u Nizozemskoj onda ne znam.
  3. Vrijedi li stavljati ovrhu na kuću u njegovom vlasništvu a koja je već pod ovrhom zbog neplaćanja kredita? Ako da, što se ustvari s tim dobije? Jer bez obzira na ovrhu nad kućom on i dalje neće platiti dug alimentacije, tako da ga to neće previše dirati.
  4. Tek prije 10 dana sam saznala za auto koji je navodno kupio u inozemstvu i onda se ovdje u Hrvatskoj navodno pokvario. I nestao. Palo mi je na pamet da je bila zapljena auta pod nečiji dug. A opet vrijednost auta je manja od duga Imam dva profila ovdje. Jedan od davno prije. To je prvi taj. Ovo je drugi. Da se ne bunite.
  5. U mom slučaju odem u Czss, kažem da otac nije platio alimentaciju i kažem koliko mjeseci, zatražim od njih da mi isplaćuju taj dio alimentacije što mogu dobiti preko czss a oni automatski šalju u MUP prijavu da otac ne plaća. Što bude dalje ne znam. Pretpostavljam da oca zovu na razgovor i da možda dobije određeno vrijeme da počne plaćati a ukoliko ne ide mu kaznena prijava. Neka me netko ispravi ako sam u krivu.
  6. Prijavila sam nasilje koje mi je dijete samo ispričalo, sumnjala sam da se nešto događa već neko vrijeme ali nikako nisam mogla doprijeti do djeteta da kaže istinu. Do sada nedavno kada se jednostavno slomio i otvorio mi se i ispričao što je bilo. Prijavila sam sve policiji ( za sada još uvijek ne znam što se događa s prijavom ) i ujutro otišla u czss, oni su mi napismeno dali da ukoliko smatram da je dijete tamo u opasnosti da ne moram osigurati viđanje djeteta s ocem. Vjerujem da se sve što mi je dijete ispričalo istina jer je tu prije bilo naznaka psihičkog zlostavljanja s njihove strane a s obzirom i da znam koliko sam ja trpjela fizičko zlostavljanje od strane njegovog oca vjerujem da je zbilja udario svoje dijete. Kada je nadrogiran ne zna ni gdje je ni što je ni šta radi. Vidjela više puta na svoje oči. U presudi stoji da ju viđa tri puta tjedno no po nju ne dolazi nego dolazi njegova majka svaki drugi tjedan. Sada naravno više ne s obzirom da ne dopuštam djetetov odlazak u njihovo kućanstvo. Sud znam tj sigurna sam 99% da ga baka i djed nisu pokrenuli nego su samo tražili dogovor u centru. Mogući prijedlozi su da ga viđaju kod mene kod kuće ili recimo u parku s tim da sam ja tamo. Samim tim što šute za sve što se događa u njihovom kućanstvu i svjesno dovode dijete u opasnost smatram da je izuzetno opasno da tako malo dijete boravi kod njih. Predložila bih jedan sat tjedno ili dva sata svaki drugi tjedan. Ako se baš moramo vući po sudu onda neka oni pokrenu postupak a ja ću pokušati dokazati da je dijete tamo u opasnosti. Uglavnom, nitko me ne može natjerati da dijete moram predati njima u kućanstvo ( osim možebitne odluke suda? ) Nadzor sam planirala predložiti ja. Ili kod kome kuće uz moj nadzor ili u czss pod njihovim nadzorom. Kako Vi kažete oni to ne rade pa onda ne vidim drugi izbor nego da prihvate da ga viđaju kod mene ili da idu na sud.
  7. Nitko? Netko tko zna iz prve ruke. Ako dođe do suda što mogu očekivati? Ako je netko prolazio slično...
  8. Odgovor je 3 mjeseca. Idealno bi bilo 4.
  9. Otac ne kontaktira , u drugoj je zemlji. Pokrenite postupak samostalnog skrbništva. Ovaj potpis je samo jedan u nizu koji će Vam u buduće trebati. Čini mi se da ćete prije dobiti samostalno skrbništvo nego doći do njegovog potpisa.
  10. Pozdrav, zanima me kakav je zakon kad su u pitanju viđenja bake i djeda s unukom? Dijete je malo mlađe od 4 godine. Moram napomenuti da smo njegov otac i ja razvedeni i da je situacija i više nego grozna, otac ovisnik o teškim drogama, manipulator, nasilnik. Živi u kućanstvu s bakom i djedom, svojim roditeljima, koji su podnijeli zahtjev na czss za viđanje unuka. Unuka su redovno viđali do unatrag mjesec dana gdje je dijete izuzeto iz te kuće zbog opasnosti i sumnje na fizičko zlostavljanje od strane svog oca ( udarci i hvatanje za vrat ) a također i psihičko zlostavljanje od strane oca i bake. ( Mama ti je glupa, luda, bolesna, nećeš ju više vidjeti, nećeš više s njom živjeti ) Samim tim što je djed šutio i gledao to sve nekoliko mjeseci je i on sam suučesnik u zlostavljanju. Oni sad traže svoja prava na centru i imamo uskoro sastanak gdje bi se trebali pokušati dogovoriti o viđanju. Ja ostajem pri svome zahtjevu da dijete u to kućanstvo, radi njegove sigurnosti nejde. Može li me netko " natjerati " da ga moram dati njima? Ako dođe do suda što mogu očekivati? S tim da baki i djedu nisam nikada zabranila da ga vide i u više navrata im rekla da mogu viđati dijete ali kod mene pod mojim nadzorom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija