Jump to content

motorista

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pitanje je jednostavno, tko ima prednost pri zpošljavanju u državnoj instituciji: pripadnik nacionalne manjine (temeljem Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina) ili dijete poginulog hrvatskog branitelja? U pitanju je natječaj u prosvjeti na kojem su se i jedan i drugi kandidat pozvali na pravo prednosti i dostavili dokaze. Napomena: na natječaju neće biti provođeno testiranje.
  2. Prijavio sam se na natječaj i samo dobio obavijest o tome da nisam primljen i to bez prava na žalbu. Žalio bih se, ali prethodno bih htio provjeriti način provedbe natječaja.Temljem kojih zakona se provodi natječaj za zapošljavanje u osnovnim školama? Zakon o odgoju i obrazovanju to vrlo šturo regulira.
  3. Kao prvostupanjsko tijelo smo donijeli rješenje i to prije 6 mjeseci. Prije mjesec dana su se promijenile okolnosti te zbog iste promjene bi trebali napraviti izmjenu rješenja odnosno brisanje jedne stavke prvotnog rješenja. Da li je to moguće u obnovi postupka i ako nije koji članak ZUP-a primijeniti kao temelj donošenja novog rješenja. Još da dodam da bi ta izmjena ukinula jedno od matrijalnih prava stranke u postupku. Hvala na savjetima!
  4. Radnik mi se obratio sa zahtjevom da mu se provede obustava na plaći za kredit koji je već plaćao gotovinski iako mu je plaća već opterećena oko 1/3. Zbog toga što je radnik u već u postupku otkaza (zbog disciplinske odluke) sumnjivo mi je njegov zahtjev pa bih ga želio odbiti sa time. Da li ga imam pravo odbiti i sa kojim argumentima. Hvala!
  5. Meni je ispit najavljen poluslužbeno, ali pisani poziv još nisam dobio
  6. Dobio sam informaciju da mi je rok krajem svibnja. Imam par starijih skripti za opći dio. Može li mi netko poslati noviju skriptu na igor.sticinski@gmail.com ? Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija