Jump to content

ladym8

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ladym8 objavio

  1. Nadam se da je tako, a kako to provjeriti? Strah me ako ode u banku da bi mogli tek onda pokrenuti nešto sad... Da je bar digla na 20, a tih 25 ide preko one osnovice od 20000 iza koje se može nekretnina uzeti, bilo bi suludo jer je to nekretnina od 100000 eur makar, ako ne i više, s tim da ona ima samo pola tu, ali svejedno, nije mi logično. Ali me i strah da će joj to uzeti, ne znam što uraditi po tom pitanju. Malo sam čitala ovdje i ispada da se svakom može uzeti nekretnina čak i ako je dug manji odnosno glavnica manja od 20k. Nije mi to normalno. Čemu onda izmjene Ovršnog zakona?
  2. Da li se može uzeti polovica stana radi 25 000 kn? Namjeravamo prodati taj stan kroz godinu dana pa me zanima, da li ćemo to moći uopće, time bi isplatili dug.
  3. Pa glavnica je vjerojatno 25000 kn jer je podignut kredit u tom iznosu, ali ne znam da li je pokrenut ovršni postupak, to bi trebalo provjeriti jer ona ima neku drugu ovrhu, tako da je već blokiran račun. Samo me zanima da li je za tako malen iznos u odnosu na vrijednost stana moguće oduzeti stan. Inače, to je majci jedina nekretnina u kojoj živi. Također, ima i neke dugove po kreditnim karticama, ali iz drugih banaka. Sve skupa ne vjerujem da bi to prešlo 40000 kn.
  4. Moja majka je podigla prije par godina gotovinski kredit od 25000 kn za umirovljenike i u međuvremenu je stjecajem teških okolnosti prestala uskoro plaćati ratu od 500 kn mjesečno. Da li joj mogu uzeti stan? Ona zapravo ima pola stana, pola ima sestra, stan je od 60 kvadrata. Također, da li se uzimanje stana može izbjeći ako sad prepiše tu polovicu na mene ili nema načina? Mirovina joj je 2000 kn. Ja joj nažalost ne mogu pomoći oko rate kredita još neko vrijeme.
  5. Također me zanima kako je moguće nekog tužiti za klevetu ako se "kleveta" desila prije godinu ili dvije, a piše u Zakonu da kad se sazna u roku od tri mjeseca se mora podnijeti.
  6. Pišem kao odavno punoljetna osoba koja se cijeli život nosi s traumom kad je u 14-oj godini bila izmanipulirana od starijeg muškarca koji je ostvario spolni kontakt sa mnom koji nije bio željen, ali nisam ni bila svjesna koliko je to pogrešno odnosno da sam zlostavljana zapravo, dok nisu godine prošle. Taj muškarac mi sad prijeti tužbom jer sam ga anonimno prozvala na internetu, ne bih u detalje, mene samo zanima ima li tu elemenata kaznenog djela gdje bi njegova tužba mogla biti odbačena jer on kao muškarac puno stariji od mene i ja kao dijete od 14 godina nismo trebali stupiti u nikakav odnos, a ja sam se tad bojala reći ne. Nitko nije znao za to, on me skrivao kao tajnu naravno. Da li ja također ako me on tuži mogu slučaj prijaviti policiji ili vrijedi zastara? Ili moram pokrenuti kontratužbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija