Jump to content

Merlin9111

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Lijep pozdrav, Evo ovakva je situacija. Moj djed je imao tešku upalu pluća, koja ga je puno "unazadila"- na način da je ostao prikovan za krevet praktički,i ne može se više pravilno potpisati. Za života djed je htio svo nasljedstvo ostaviti svom sinu, odnosno mom ocu, no nisu sklopili ni darovni ni ugovor o doživotnom uzdržavanju. Djeda zapravo i uzdržava moj otac i moja majka. Zanima me kakva je procedura za sada sklopiti ugovor npr, o doživotnom uzdržavanju? Hvala!
  2. Lijep pozdrav, Zanima me, da li de plaća porez, ako moj djed prepisuje stan mojoj majci, odnosno, ženi od mog oca? Hvala
  3. Moja teta je sutkinja, a poznavajući sudstvo kod nas, i veze&vezice, ne bi me čudilo da potegnu veze ili daju mito... Djed u principu sve želi ostaviti mome ocu, koji to ne želi uzeti - (na kraju će ga izigrati njegove dvije sestre i majka). Djed ne želi ostaviti ništa mojim tetama osim nužnog dijela. To su djedove želje. Pa kad već otac neće, ja se želim osigurati ... Hvala puno na odgovorima. Puno ste mi pomogli.
  4. Samo još da pitam... Djed ima u nalazu da je "dezorijentiran" pošto je unazad 10god imao moždani ... Da li na temelju "dezorijentiranosti" mogu pobijati taj komad zemlje što mi je prepisao? Nema ništa drugo u nalazima, tipa da je dementan. ..
  5. Baka je živa. I sva imovina je na djedu. Znači nitko nema ništa trenutno osim mog djeda koji trenutno ima sve. Kad djed umre, recimo da on sve ostavi mome ocu. 1.) Koliki je nužni dio, od moje dvije tete i bake? U postocima? 2.) Recimo, ako je postotak 20%, da li se tih 20% uzima na način (od kuće 20%, od stana 20%, od zemljišta br1 20% ,od zemljišta br2 20%) ili se od cijele imovine uzme 20% vrijednosti, što bi bilo recimo jedno građevinsko zemljište. Hvala puno na odgovoru
  6. Okj hvala ti. Daj mi samo reci, koliki je nužni dio u postocima? Ako dijele moj otac, dvije tetke, i djedova žena? Je li to nužni dio od svakoga 25%?
  7. Hvala na odgovoru. Ako može samo, da mi objasnite što je NUŽNI DIO? Zanima me, ako je djed ocu pripisao kuću, a meni zemljište, i ostalo je još puno zemlje za podjelu ... Da li se nužni dio može podmiriti iz OSTALOG,ili nužni se nužni dio podmiriva iz ovog što je nama već pripisano .
  8. Sumnjam da je povrijeđen nužni dio, pošto ima još puno vrijednih zemljišta... ne znam je li može tražiti nužni dio ako je ostalo još puno toga...
  9. Bonaparte, glede osporavanja... Djed je mom ocu unazad 10ak godina darovnim ugovorom prepisao jedan drugi stan. Šta to znači, da nakon djedove smrti njegove dvije sestre, a moje tetke, mogu osporavati prepisani stan? Ne kužim.... I koja je razlika dosmrtnog ili doživotnog ugovora? Nakon smrti ne može se osporavati?
  10. Lijep pozdrav, Zanima me, kakva je procedura za prijepis komada zemlje ili nekretnine s djeda na unuka? 1.) Gdje kupiti ugovor, ovjeriti, trebaju li svjedoci... Ukratko, kakva je procedura? 2.) Da li plaćam ikakav porez ili nešto drugo? 3.) Da li se s tim što je meni djed prepisao moraju složiti ostali nasljednici (djedova žena, moj otac i dvije tetke) , ili oni tu nemaju pravo glasa ni osporavanja? 4.) Pošto je djed zdravstveno loše, ako ne bude mogao potpisati vlastoručno (ili potpis ne ispadne onakav kakav je s osobne, pa da ne bi ispalo da je potpis krivotvoren-ŠTO NIJE) da li vrijede svjedoci? Video snimka? Djed je na smrtnoj postelji, i ima želju meni prepisati stan i komad zemlje. S tim se ne slažu ostali nasljednici navedeni u tekstu iznad. Sve što se ima na djedu je. On je jedini vlasnik. Hvala unaprijed! 👋🖐️👋🖐️
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija