Jump to content

Aiden10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Cudno mi je to specificirano posto pise 183 dana unutar jedne ILI dvije godine. Zasto ILI, a ne samo unutar zadnje dvije godine? Jeli se to gledaju zadnje dvije kalendarske godine ili opcenito broj dana? Primjer: Hrvatski drzavljanin je bio u Hrvatskoj krajem 2019., sredinom 2020. i pocetkom 2021. Ukupan broj dana prelazi 183 ako se gleda zadnjih 730 dana, ali ne prelazi ako se gledaju kalendarske godine.
  2. Pozdrav! Hrvatski sam drzavljanin i vec duze vremena zivim izvan Hrvatske. Zadnjih godina putujem cesce do Hrvatske posto mogu raditi remote pa istrazujem koliko mogu ostati da mi se ne aktivira rezidentnost. Jeli tocno da ako unutar 2 godine provedem vise od 183 dana u Hrvatskoj, onda postajem porezni obveznik u Hrvatskoj? Trenutno zivim izvan Europe i ne posjedujem nekretnine u Hrvatskoj. Ako ostanem duze od 183 dana u dvije godine, kako ce porezna dobiti informacije o mom dohotku u drugoj drzavi i dostaviti mi zahtjev za uplatu poreza?
  3. Pozdrav! Hrvatski sam drzavljanin i vec duze vremena zivim izvan Hrvatske. Zadnjih godina putujem cesce do Hrvatske posto mogu raditi remote pa istrazujem koliko mogu ostati da mi se ne aktivira rezidentnost. Jeli tocno da ako unutar 2 godine provedem vise od 183 dana u Hrvatskoj, onda postajem porezni obveznik u Hrvatskoj? Trenutno zivim izvan Europe i ne posjedujem nekretnine u Hrvatskoj. Ako ostanem duze od 183 dana u dvije godine, kako ce porezna dobiti informacije o mom dohotku u drugoj drzavi i dostaviti mi racun?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija