Jump to content

Mario_Danac

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mario_Danac objavio

  1. Podtovani. Mama je vlasnik 3/4 a ja 1/4 imanja. Dali mama moze napraviti ugovor o dozivotnom uzdrzavanju na svoj dio tj. na te 3/4, bez moje suglasnosti. Jer sam ja vlasnik 1/4. Unaprijed hvala
  2. Pravno je moja mama napravila kazneno djelo. Jer, ona mene nije obavijestila niti stavila na ostavinsku. Ona je u biti to sve utajila, u Danskoj i u Hrvatskoj. Zakonski ja imam pravo na nasljedstvo, to nemoze nikako da ponisti. Koliko sam upucen, ja imam pravo da djelim ocevu polovicu s mamom, svatko po pola. sto bih bila 1/4 moja. A ugovor koji je sklopila, je na cjelom imanju, tj kuca i dvoriste koje po pravnom pripada 1/4 meni. Kako je to onda nemoguce pobiti. Ona je napravila prevaru. Ako ovo nije nije kazneno djelo, onda bih svatko mogao raditi sto zeli od imovine i nasljestva.
  3. Ako mi mozete samo ukratko objasniti, gdje moram pobijati to rjesenje? U Danskoj ili u Hrvatsakoj. I ako moja mama npr umre prije nego stignem pobiti to rjesenje, sta osoba s ugovorom moze uciniti?
  4. Postovani. Moji roditelji i ja zivjeli smo u Danskoj. Tata je preminuo u Danskoj. A imovina, tj kuca je u Hrvtaskoj. Ja sam jedino djete sto su imali. Mama je napravila ostavinsku raspravu u Hrvatskoj poslije tatine smrti, bez mog saznanja. Kada se radi ostavinska u Hrvatskoj, nitko ne provjeri nasljednike van hrvatske, iako se zna da vlasnici zive vani, tako je moja mama mene pretajila kao nasljednika. Mama je se doselila u RH 2017 god i od tada zivi u toj kuci. Da bi bilo jos gore, doznao sam da je napravila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju s osobom koja imam 43 god, a ona ima 77 god. To sam saznao pocetkom ove god (2022) a tata je preminuo 2013, kada je ostavinska napravljena ne znam. Vjr odmah poslije smrti. EU zakoni nadlijezu nasljednicka prava. Tako da i to treba uzeti u obzir. Unatoc greske moje mame za ostavinsku gdje je me pretajila, da li je njihov ugovor vazeci. U ugovor je navedena cjela imovina. Sto trebam da ucinim. unaprijed hvala.
  5. Postovani, trebam pomoc. Ja sam usvojen od moje mamine sestre 1992 godine u RH. Osoba koja je me usvojila, tj mamina sestra, zivjela je tada u Danskoj s svojim vjencanim muzom. Oni nemaju svoje djece. Moja mama je preminula 1991, a tata je imao cetvero djece i pristao na usvajanje mene. U RH je tada bilo ratno doba, papiri su se tesko rjesavali. Da vam kratko objasnim, tetka je mene usvojila ali njen muz tj tetak nije mogao jer je imao vise od 50 godina starosti. Usvojenje tako zvuci u RH 1992. U medju vremenu mi zivimo u Danskoj. Procedura usvajanja u Danskoj traje i krajem 1993 su konacno dobili potvrdu o usvojenju mene. Danske vlasti su izdale potvrdu o usvajanju koju imam kod sebe, orginal. Zvuci, otac J i majka N su usvojili djete M. 01-10-1993. Znaci sada su moji roditelji tetka i tetak, oni su me usvojili u Danskoj. Ali, u RH je ostalo da je me samo tetka usvojila. Proslo je dugo godina i dolazimo do zivotnog iskusenja. Moji usvojitelji, tj roditelji imaju kucu u RH. Tetak tj moj tata je preminuo 2013 u Danskoj, tetka tj moja mama pokrece ostavinsku raspravu u RH bez moga saznanja odmah nakon smrti mog tate tj njenog muza. Ja nisam obavjesten o ostavinskoj rapsravi u RH. Vjr je mama rekla da sam njen sin a ne njegov. Koje je i tako upisano u RH. Za ostavinsku raspravu sam saznao tek prije par mjeseci. No, ja ipak imam dokumenat iz Danske s apostile pecatom da su J i N moji roditelji. Moja mama je prosle godine napravila ugovor o dozivotnom uzdrzavanju s osobom koju niti neznam. Sada se pitam, sto mogu uciniti u ovoj situaciji. Da li ja mogu s dokumentom iz Danske koji potvrdjuje da su mi oboje roditelji, napraviti upis ocinstva u RH? ako je odgovor da, sto trebam uciniti? Da li ja mogu pokrenuti parnicu protiv moje majke koja je prekrila informaciju da su mi oboje roditelji i napravila ostavinsku raspravu u svoju korist bez mog saznanja? Dokumenat iz Danske da su oboje roditelji je preveden na Hrvatski od sudskog tumaca u RH. Morao sam vam skratiti kompliciranu pricu koja traje 30 godina iskoristavanja djeteta od rodjene sestre. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija