Jump to content

sarry29

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tetka mi je dusevno zaostala osoba ali nema oduzetu poslovnu sposobnost Ja sam joj necakinja i najblizi rod Moja baka i druga tetka su umrle nedavno jedna za drugom u razmaku od 10ak dana, dan nakon smrti bake ova druga tetka je podigla s njenog racuna 5000 eura i stavila ih doma u sef iako to nije smjela jer je punomoc prestala smrcu, no par dana kasnije je umrla i ova tetka je ostala sama Dan nakon smrti te druge tetke u stan moje tete su usli njena prva rodica,njena majka i muz i ispraznili sve novce iz tog sefa, stavili ih sebi u dzep kao i sve ostale novce sta su nasli u stanu i rekli da ce na taj nacin “pomagati” mojoj tetki tj da ce drzati sav novac u sebe a kad joj zatreba da ce joj postepeno davati… tek kad sam im zaprijetila policijom vratili su novce na tetin racun zanima me ima li ovo sto su napravili elemente kaznenog djela? Da li je nesto vise trebalo uciniti i moze li se mozda sada sta napraviti?
  2. Moze li se ista uciniti sada ili je prekasno ako je osoba prije 27 godina uništila dio oporuke koji se odnosi na nju (crnom tintom zamrljala taj dio)?
  3. sarry29

    Razvrgnuce

    Na ostavinskoj raspravi dodijeljena mi je 1/3 stana, dok je moja teta vlasnica druge 2/3, ona zivi u tom stanu i drugog stana nema Odbija dati kljuceve od stana, uporno govori da je stan samo njen i da ja nemam sta tu radit… zanima me je li moguce razvrgnuce u ovakvoj situaciji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija