Jump to content

Sarajedina

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Tražim odvjetnika za kazneno pravo, potrebno mi je zbog prijave koju sam podnijela zbog obiteljskog nasilja u policijskoj postaji protiv mog supruga stranca državljanina 3. zemlje. Situacija je dosta komplicirana i tražim odvjetnika koji će znati odraditi svoj posao i biti sa mnom korak iz korak u cijeloj priči i da mi bude podrška i da znam na čemu sam. Molim kontakte u porukama.
  2. U braku sam sa državljaninom 3. zemlje, ima privremeni boravak sad mu teče 4. godina. Imam 2 djece od prvog braka (hrvatski državljani). Dogodilo se za vrijeme braka fizičko nasilje, ja sam to zanijekala kao problem, sad me je napustio bez ikakvog jasnog razloga. Nedavno doznajem od djece da ih je on znao udarati i našla sam snimku na mobitelu kako on viče na dijete i šamara ga a dijete jauče. Prijavila sam ga policiji, nakon toga sam mu nažalost išla slati puno poruka jer sam bila očajna i još nisam vjerovala svemu tome što mi se događa (možda isto zbog činjenice da sam živjela u toj državi gdje je bilo normalno udaranje žena i djece pa sam nekako sve to prešutjela). Moje pitanje je da li činjenica da sam mu slala poruke nakon moje prijave utječe na tijek prijave i u kojem smislu? (On je sve moje poruke preveo i uzeo sa sobom kao dokaz policiji). Drugo pitanje je vezano za samu prijavu, bila sam kod odvjetnika za kazneno pravo i rekao mi je da nije baš obećavajuće pošto nemam dokaze, što je sa snimkom? (On je znao da djeca imaju aplikaciju na mobitelu koja ih snima) da li svjedočenje djece i mog brata (koji ga je vidio kako me jednom udara) ima značenje u cijeloj priči? Treće pitanje,on je trenutno u postupku traženja Hrvatskog državljanstva u interesu RH jer je liječnik, da li ta kaznena prijava utječe na taj postupak?
  3. Pozdrav, Nisam sigurna da li sam odabrala dobru temu. Moje pitanje je ovako: u braku sam sa strancem (državljanin treće zemlje), 3.5 godine je tu sa mnom u RH, on je liječnik ali ne može dobiti specijalizaciju u RH jer nema državljanstvo niti stalni boravak (što su uvjeti Ministarstva zdravstva za specijalizaciju), on je u svim tim godinama bio jako nezadovoljan i uvijek smo se svađali, prošle godine je predao zahtjev za državljanstvo na osnovi članka br. 12 (da je u interesu republike Hrvatske jer fali liječnika), no sve je to sporo išlo, ja sam se u međuvremenu razbolila, izgubila vid na lijevom oku i slomila šaku, on me dalje pritiskao zbog svojih papira jer želi čim dobije državljanstvo otići iz RH i raditi negdje drugdje (a državljanstvo treba dobiti jer fali liječnika i kao radit će tu) pa smo opet se posvađali do te mjere da sam si mislila sad mi je dosta i želim razvod, pa sam poslala policiji mail da obustave zahtjev za državljanstvo jer je u tijeku razvod i dotični neće više raditi u RH te je dobio poziv da se očituje na moj mail, na što je on rekao policiji da sam ja njega istjerala iz stana i da sad živi sam i nema razvoda. On je mene ostavio i ucjenjivao da ako ne ispravim svoju grešku i kažem policiji da sam krivo poslala taj mail da mi se neće vratiti. Ja sam poslala mail i on mi se dalje ne želi javiti. Da li ja mogu dati izjavu policiji da on mene iskorištava zbog papira i da se on planira iseliti iz RH čim dobije državljanstvo i da li će to utjecati na njihovu odluku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija