Jump to content

idra_s22

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam 19 godina, ove godine ću ići prvi put na faks. Imam primanja u obliku invalidnine i ovo ljeto planiram otići na sezonu u neki dućan ili skladište.
  2. Kakva zakonska prava imam ako me roditelji odbace? Jesu li dužni me neko vrijeme uzdržavati? Ako postanu preagresivni i neprestano me ometaju, prijete, što onda mogu s pravne strane raditi?
  3. Lijep pozdrav. Ja sam transrodna cura i moji roditelji me ne žele prihvatiti. Probala sam ih pridobiti na sve načine - mirnim razgovorom, upoznavanjem s drugim lgbt osobama, edukacijama na internetu itd. I ništa nije uspjelo. Više ne znam što ću, a kako dani prolaze, sve sam više u stresu jer se bojim da će sve krenuti u krivom smjeru nakon što počnem s (socijalnom) tranzicijom u 11. mjesecu. Bolje rečeno, bojim se otuđenja, bojim se da će moji roditelji, brat i sestra te ogromna većina šire obitelji potpuno prestati komunicirati sa mnom. Ili ću ja morati s njima nakon nekog vremena. Ono što je problem je da su moji roditelji i obitelj u svim ostalim slučajevima odlični, pažljivi, brižni, dragi, smiješni, druželjubivi itd. Rođena sam s invaliditetom (problemi s bubrezima) i tu mi, moram priznati, nesebično pomažu. Ne stigmatiziraju mentalno zdravlje. Stalno me potiču da razgovaramo o eventualnim problemima, ali zbog navedene situacije više jednostavno ne mogu. Počela sam sve kriti - pogotovo svoje planove za 11. Mjesec i razloge zašto idem baš u Rijeku na faks. Stalno provjeravam stranicu "postani student" jer imam osjećaj da bi oni mogli promijeniti popis fakulteta bez mog znanja. Ako stvari otiđu kvragu, odnosno otuđenje se dogodi, što da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija