Jump to content

tuadru

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Po tome bi trebao svakako 2 dana slobodna imati prije vikenda s obzirom da se bolovanje otvara u subotu a samo radni dani se racunaju kao bolovanje? Jer ako inače odradim 5 dana i onda otvorim bolovanje u subotu ispada da taj tjedan uopće nisam imao slobodnih dana?
  2. Pozdrav, Imam pitanje vezano za bolovanje i slobodne dane u tjednu. Ako radim 5 dana tjedno i imam 2 slobodna (bilo koji dani, zna se raditi i vikendom), a od subote sam na bolovanju radi operacije, znači li to da nemam pravo na slobodan dan od ponedjeljka do petka te da to moram odraditi (jer kao vikend sam na bolovanju to su 2 "slobodna dana")?
  3. Pozdrav,Imam pitanje u vezi vidljivosti uplata u drugi stup.Naime kako imam tekući u Erste banci za drugi stup sam odabrao Erste plavi B.Nisam obraćao pažnju ali nedavno sam dobio potvrdu/izvještaj od Regosa u vezi stanja za drugi mirovinski stup, kako mi se iznos čino mal išao sam provjeravati stavke te shvatio da su uplate u drugi stup neredovne i da iznosi ne odgovaraju onima koji su stavljeni u JOPPD obrasciam za drugi stup. PRIMJER: Na obrascu piše iznos od 300kuna u dijelu za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje a mjesečne uplate budu nekad 300, nekad 250 nekad 20 kuna nekad samo 50 lipa itd.Također uplate koje bi trebale biti od travnja 2019., prva je bila u Kolovozu a iduća tek u Travnju 2020. i to iznosi od 20 kuna i 30 lipa.Provjerio sam sve JOPPD obrasce od početka rada i na svakom piše točan iznos koliki bi trebao biti za drugi stup.Ukupna cifra na drugom stupu mi je prema mom izračunu 2-3 puta manja u ovom trenutku nego što bi trebala biti. Jasno mi je da stanje u kunama može padati i rasti ovisno o ulaganjima drugog stupa, ali svejedno kad gledam stavku po stavku nisu mi jasne uplate i njihov iznos i učestalost. Kada gledam stavke uplata na nekima piše upalta doprinosa posldoavca, na nekima prijenos doprinosa s privremenog računa a na nekima kamate ostvarene na privremenom računu.Zanima me u čemu je kvaka, da li ja nešto pogrešno gledam, ili je moguće da poslodavac nije uplaćivao redovno unatoč popunjenim JOPPD obrascima, ili je stvar u REGOS-u te je lova na njihovom privremenom računu koji toliko kasni s isplatama pa mi još sve nisu vidljive, negdje su zapele zbog nekgo razloga? Unaprijed hvala na odgovoru. Ante
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija