Jump to content

zabrinuta8

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moja majka je teški psihički bolesnik, ima šizofreniju i odbija ići u dom. Već mjesec i pol je u mentalnoj bolnici, a nešto prije toga je pokrenut proces oduzimanja poslovne sposobnosti i CZSS će joj dodijeliti skrbnika pošto ja nemam kapaciteta da brinem o njoj zbog dugogodišnje depresije u koju me dovela briga o njoj. Majka ima stan, ja sam kći jedinica i ono što me zanima je da li skrbnik može prodati taj stan ili ga prepisati nekom privatnom domu? Ja ne živim trenutno u tom stanu, ali ne bih voljela jednog dana ostati na cesti, to mi je jedino nasljedstvo. Postoje dva državna doma koja skrbe o psihički bolesnim osobama, ali su tamo liste čekanja. Majka trenutno odbija uopće ići u dom, a socijalna služba je više puta izjavila da oni bez njenog pristanka ne mogu ništa. Da li je to točno? Majka ima i mirovinu, ali ona ne može u cijelosti pokriti troškove privatnog doma. A ne mogu niti ja s obzirom da nemam tolika primanja. Zanima me da li skrbnik može donijeti odluku da se majku hitno smjesti u dom (ako ona pristane) i da to bude dom koji se mora plaćati?
  2. Majka ima poslovnu sposobnost, nažalost ja trenutno s njom ne mogu ništa jer ona čeka da kao prođu ove vrućine pa će se onda s tim suočavati, odbija svaki razgovor o tome. Nadam se samo da neće biti prekasno. Pa čak i da je dug prodan od dvije različite banke istoj agenciji, opet mi nije realno da su objedinili te dugove i da misle uzeti stan čija je vrijednost oko 100 000 eura, dakle pola stana, računajte, a dug oko 40 k ako je objedinjen. Nije mi to jasno, ne znam. Zašto ne bi mogli mi prodati sami stan pošto majka ionako planira u dom pa ih namiriti? Ne mogu vjerovati i kako se to sve brzo desilo jer ona je kredit podigla 2019-e, dakle dugovi su nastali u proljeće 2019-e. Drugo ništa ne znam osim da je provedena ovrha na novčanim sredstvima odavno, još iste te godine. Ima ona još dugova po ovim online pozajmicama, ali to svaki ne prelazi više od 1000-3000 jedino što mi sad palo na pamet da u najgorem slučaju možda je netko sve to objedinio u jedno, onda smo gotovi. Ne znam što da radim, mogu zasad samo čekati jer se s njom ne da surađivati trenutno. Apdejtat ću vas o situaciji. Izgubljena sam skroz.
  3. Gledala sam to i nažalost nema ništa od toga. Ali sam na stranicama FINE našla očevidnik ovrha i gledala dražbe u najavi, u tijeku i završene i nisam pronašla naš stan. Dakle, to znači da još imamo vremena ili? Mene je strah što je ona bacala te omotnice od suda i što ne znam u kojoj je to fazi iako pretpostavljam da je za ikakve žalbe kasno? Mi smo planirali taj stan prodati, ali to više sad nije moguće? Jer ako bi ga prodali, namirili bi veoma lako taj dug, nema mi logike da se za tako mali dug u odnosu na vrijednost stana gubi nekretnina. Ali opet, ako smo propustili rok žalbe, gotovo je, zar ne?
  4. Majka bi morala imati token za e-građane, pokušala sam s njom pričati da ide na Finu, ali se osjeća loše po ovim vrućinama, a ja ne mogu u njeno ime. Užasno me strah, da nas netko ne iseli kroz mjesec dva samo. Taj dug ne bi trebao nikako prelaziti granicu 40000 što se glavnice tiče, ali da, moramo to provjeriti. S obzirom da je ona bacala te omotnice, mene sad strah da su prošli svi rokovi za žalbu i da je to gotova stvar, da će samo netko prodati. Jel se to može prodati na dražbi bez da mi i znamo? Nisam sigurna da li se to s glavnicom od 20 ili 40 računa prema tome kad je pokrenuta ovrha na nekretnini ili iz koje je godine dug i ovrha na novčanim sredstvima jer dug je iz 2019-e.
  5. Majka i njen brat dijele stan na pola, u tom stanu živimo majka i ja, majka ima dugove prema bankama i neke online pozajmice, najveći je dug po glavnicama 25000 kn kredit i još oko 20000 kn po karticama u dvije različite banke. Brat joj je rekao da ga je netko nazvao u vezi ovrhe i pitao je li on suvlasnik stana, potom je priznala da su joj dolazili neki pozivi od suda, ali nije otvarala te omotnice, inače je psihički dosta bolesna i zato ne vodi računa o tim stvarima, a ja nisam znala za to. Da li postoji mogućnost da pošto ona se nije odazvala na te sudske pozive, za koje i ne znam što su točno i od koga, da nas izbace iz stana uskoro? Ona kaže da nije trenutno u stanju ići u Finu, ja nemam punomoć, a strah me da će nam doći ovrhovoditelj i policija na vrata, jer nemam pojma kako to točno ide. Dug je iz 2019-e, ne znam kad je ovrha pokrenuta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija