Jump to content

silver_bear

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakon kaže da naknada za prijevoz je materijalno pravo i kao takvo nije predmet niti alimentacije niti ovrhe. Odvjetnica koja je radila ovrhu je, po mom mišljenju, prekršila taj zakon a Vi kažete da ona izvrsno radi svoj posao Zar ne bi ona trebala odgovarati za takvu radnju? Ja sam električar po struci. Ako bih ja Vama radio instalaciju u kući s jedinom mišlju da Vam izvučem što više sredstava, to bi prošlo na tehničkom pregledu ali bi Vama nakon nekog vremena izgorjela instalacija ili bi netko stradao ali u tom slučaju ja bih bio odgovoran jer nisam radio u skladu sa propisima. P.S. Ona je ovrhu sastavila 2004god, a sud je presudio 3.3.2008.Gdje je ovrha stajala 4 godine ne znam, prigovor sam uložio ali on ne odgađa izvršenje.
  2. U godini kad sam se razveo budući da je dijete još bilo osigurano preko mene dobio sam poklon za dijete u iznosu od 500kn koji sam u cijelosti predao majci iako je to materijalno pravo i po ovoj logici nisam trebao dati. Ali to nije tako, ja sam to morao dati jer sam to dobio za dijete. Nadalje, obratite pažnju na točku 13 u Vašem postu gdje kaže "božićnica ... naknada za godišnji odmor" A ovo je iz kolektivnog ugovora Plaća se sastoji od: • osnovne plaće radnog mjesta na kojem radnik radi, • dodatka za prehranu radnika, • dodatka za plaću na radni staž, • uvećanja plaće po osnovi izvršavanja poslova i radnih zadataka u opsegu i kvaliteti koja je veća od prosječne, odnosno uobičajene, • dodatka na plaću za rad u posebnim okolnostima, • dodatka za godišnji odmor i drugo. A ono što sam naveo za uskrsnicu (u istom članku je i božićnica u iznosu od najmanje 1000kn neto) je u dijelu ugovora koji se odnosi na plaću a ne na materijalna prava. Da se razumijemo, ja sam plaćao 30% od svega što sam primao, jedino što nisam plaćao 30% od naknade za prijevoz. Bilo je tu i oporezivih i neoporezivih božićnica, pomoći radnicima, dodataka za godišnji odmor itd. Moja bivša je podnijela 2002 zahtjev za ovrhu na plaću jer je smatrala da ne plaćam 30% ali sam dokazao da sam plaćao. Potom se ona žalila i 2004 god je njena odvjetnica sastavila ovrhu i navela razlike ali nije navela da su to razlike nastale zbog naknade za prijevoz i u ovrsi je tražila da se od 01.05.2004 meni skida 30% od plaće. Do 03.03.2008 se ovrha kiselila da bi sad došla, kako je sudac to presudio meni je tajna, i sad imam ovrhu od 50% dok se ne naplate zaostali dugovi iz 2003 i 2004, njeni troškovi i alimentacije od 01.05.2004 naovamo. Naravno da sam ja sve vrijeme plaćao uredno alimentaciju za što imam sačuvane sve poštanske uputnice, ali sad moj odvjetnik mora tražiti suca koji zna raditi ovakve stvari, tražiti hitno ročište da bi se poništila ovrha. A to što ja nemam novaca za platiti režije, što povraćam, nervozan sam itd. I na kraju dipl.oec. koji je trebao računati 30% od plaće, odnosno koliki je dug je računao tako što je plaću dijelio sa 3 što je 33,3333% I na kraju vidimo da ugovor nije u skladu sa zakonom, odvjetnica od moje bivše ili ne zna taj posao ili zna pa pokušava prevariti, sudac vjerovatno isto ne zna svoj posao, dipl. oec ne zna računati postotke a ja sve to moram plaćati.
  3. Kako platiti 30% alimentacije od ovoga? Iz kolektivnog ugovora: Možda da uzmem 2 kartona mlijeka i pošaljem poštom?
  4. Radi se o Ovrsi na plaću. Pitam za dodatak za prehranu jer zdrava logika nam govori da je to stvarni trošak jer ne može čovjek da ne jede 30% radnih dana u mjesecu. Koga god sam pitao svi se slažu da prehrana ne bi trebala biti predmet ovrhe ili alimentacije. Da sam u braku ili da dijete živi sa mnom svejedno bi morao jesti na poslu. Čak sam čuo i trač da sam program obračuna plaća u mojoj firmi isključuje prehranu kao predmet ovrhe. A opet budući da je oporeziva i dio plaće trebala bi biti predmet ovrhe mada se postavlja pitanje svrhe i smisla dodatka za prehranu. Čini mi se da je uzrok razilka u shvaćanjima dodatka za prehranu u tome što je do čini mi se 1995 bio neoporeziv.
  5. Hvala! Imam još jedno pitanje: da li regres, božićnica, dodatak za prehranu podliježe ovrsi, odnosno što ne podliježe ovrsi? Ili da idem na podforum Izvanparnični postupci i tamo pitam?
  6. Pozdrav! Zanima me da li se alimentacija mora plaćati i od dodatka za prehranu koji je naznačen kao posebna stavka ali je dio plaće? Govorim o 30% od plaće koji plaćam uredno. Također me zanima regres za god odmor, božićnica itd
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija