Jump to content

MojNadimak

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam se, samo još ovo. Ako se ne varam moguće je paralelno podnijeti, odnosno u istom zahtjevu i tužbu zbog uvrede? Jer, pisma obiluju i konkretnim uvredama.
  2. Hvala na brzom odgovoru! Taj dio oko e-maila u biti znam, više me zanimala situacija u praksi i koliko su u slučajevima sličnim ovom nadležne službe uopće sklone da uopće pokušaju ući u trag - u mejlovima nema prijetnji, samo lažne klevete i, naravno, budući da su slane i medijima i poslodavcu, želja da se putem klevete i laži nanese direktna šteta. Odvjetnika ću svakako uzeti ako se odlučim podnijeti prijavu.
  3. Lijepi pozdrav svima, Zanimalo bi me da li je moguće (i ukoliko bi netko mogao objasniti koja je procedura) podnijeti kaznenu prijavu protiv anonimnog/nepoznatog počinitelja, a zbog kaznenog djela klevete? Riječ je o nekoliko e-mail poruka poslanih medijima i mojem poslodavcu, a u kojima se iznose i osobne uvrede, ali i evidentne i lako dokazive neistine. Napominjem, jer je možda važno za odgovor, da mi direktna šteta nije nanesena - niti jedan od medija nije objavio ništa od navedenog, a poslodavac je zatražio moje očitovanje, no nije posegnuo za bilo kakvim sankcijama. Dakle, riječ je isključivo o konstantnim klevetama. Drugi dio pitanja je, ima li u slučaju mogućnosti podnošenja prijave ikakve veze činjenica da ja u biti znam tko je pošiljatelj tih poruka? Poruke su anonimne i nepotpisane, ali ako imam opravdanu sumnju (prije nekog vremena ista osoba poslala je jednako optužujuće pismo, samo civiliziranije, tada potpisana) kakva je procedura s tim? Na kraju, može li se uopće otkriti pošiljatelj anonimne e-mail poruke, odnosno da li se u slučaju podnošenja kaznene prijave barem pokuša ući u trag autoru putem IP adrese (čisto radi mogućnosti da je poslano s privatnog računala)? Zahvaljujem vam na odgovorima, lijepi pozdrav. M.
  4. Do jucer sam bio zaposlen na neodredjeno. Uz to, po odluci poslodavca, obavljam poslove kao zamjenik djelatnice koja je na porodiljnom dopustu. Odlukom nadleznog tijela, a na prijedlog poslodavca, ukinuto je moje radno mjesto, no istovremeno se otvara novo za koje imam sve potrebne uvjete (visoka strucna sprema, aktivno poznavanje jezika, iskustvo). Mora li ga prvo ponuditi meni? Ima li veze sto poduzece ima manje od 20 zaposlenih (cl. 113 Zakona o radu)? Je li vec i raspisivanje natjecaja za to radno mjesto (bez da je mene zbrinuo, odnosno u situaciji u kojoj u uredu ima osobu koja bi ostala bez posla, a ima sve uvjete za to radno mjesto) krsenje mog radnog prava? Zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija