Jump to content

Ren21

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ren21 objavio

  1. Postovani molim za pomoc, suprug radi u privatnoj firmi i ima 15 god. radnog staza. Dobio je rjesenje da mu je osnovica za godisnji po novom zakonu o radu 18 radnih dana?????? + na to se vezu dodaci za staz i ostalo tako da ispada sve ukupno 24 radnih dana. Firma za to ima objasnjenje da su ih izjednacili s onima koji su tek poceli raditi i imaju pravo na 18 dana godisnjeg? Zar nije po novom zakonu osnovica 4 tjedna ( za sve i one koji vec imaju staz i pocetnike ) + dodaci za staz i ostalo? Kome se obratiti ukoliko su ovo stvarno nepravilnosti???
  2. Hvala na odgovoru. U medjuvremenu smo primili tuzbu s njene strane u kojoj zeli raskid ugovora i brisanje tereta u zemljisnim knjigama sa stana koji je ulog u ugovoru.Kao razlog navodi neadekvatnu brigu o njoj. Nas odvjetnik nam tvrdi da takve parnice traju i po 10-tak godina te da ona mora to dokazati s jakim svjedocima.Buduci da smo je mi maknuli od alkoholizma i pruzili joj vrhunske uvjete za njeno zdravlje i egzistenciju,tuzba joj bas ne drzi vodu. Sad ce odvjetnik odgovorit na tuzbu, pa cemo vidjeti sta dalje.
  3. Moj suprug i ja smo prije 3god. sklopili ugovor o dozivotnom uzdrzavanju sa jednom gospođom. Kao ulog u ugovoru je njezina nekretnina - stan. Gospođa ima zive krvne nasljednike s kojima nije bila u dobrim odnosima za vrijeme sklapanja ugovora. Sada su se ti odnosi normalizirali i gospođa bi htjela raskinut ugovor i dati svu svoju imovinu svojoj kceri. Na koji nacin ona to moze provesti? Koja su nasa prava i obestecenja odnosno naknada za ove prosle godine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija