Jump to content

marinmur

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, može li se i kako ostvariti pravo financijskog skrbništva o supruzi koja ima problem kompulzivnog trošenja? Hvala.
  2. Pozdrav svima! Mora li se održati ostavinska rasprava ako se u matičnom uredu ne popuni obrazac gdje se upisuju nekretnine? Naime, u matičnom uredu su rekli da u tom slučaju javni bilježnik ne dobiva nikakvu dokumentaciju pa logično da neće poslati poziv za proces, no gđa u uredu je upozorila kako živući supružnik neće dobiti zadnju mirovinu umrlog supružnika za 9. mjesec. E, sada, ako je supružnik preminuo početkom 9. mjeseca, bi li ta mirovina bila samo za tih par dana dok je osoba bila još živa ili se bez obzira na to isplaćuje cijeli iznos? Hvala.
  3. a što će naslijediti živući supružnik kada je ionako sve napisano na njegovo ime? znači u slučaju smrti supružnika na kojeg nije ništa prepisano nema što ni ostaviti iza sebe.
  4. Ali ako se radi o slučaju da sve glasi na živućeg supružnika, dakle, ništa ne glasi na umrlog supružnika- da li se onda stvari mijenjaju? Hvala.
  5. Poštovani, da li nakon smrti jednog od supružnika sva imovina pripada živućem supružniku ako ne postoji nikakva oporuka za djecu i unučad? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija