Jump to content

Kika74

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nisam najbolje razumjela odgovor pa zato pitam: tko moze porenuti postupak? - talijani ili odvjetnik kojeg opunomoce. I gdje? U HR ili u IT? Unaprijed hvala
  2. Hvala. Ima li ikakve mogucnosti da se ne provede ostavinski postupak u RH? Pitam jer su to stari ljudi i sigurno nece htjeti putovati u RH radi tog postupka. Eventualno da daju punomoc nekom odvjetniku i nasljednicku izjavu ovjere kod biljeznika u Italiji. Bi li to islo? Mogu li mozda u zk postupku preskociti upis na te nasljednike (sinove) putem predocenja Europske potvrde o nasljedivanju (koju bi naravno oni morali traziti i dobiti u Italiji te je staviti kao prilog ugovora o kupoprodaji)?
  3. Puno hvala na odgovoru. A mogu li ostavinu pokrenuti ja sama nakon sklaoanja ugovora o kupoprodaji te u ostavinskom postupku dokazati da su nasljednici dali presutnu izjavu o prihvacanju nasljedstva time sto su sklopili ugovor o kupoprodaji nekretnine?
  4. Dobar dan, treba pomoc. Naime, zeljela bih kupiti jednu kucu ali je z.k. situacija pomalo komplicirana. U z.k. je upisano 10 suvlasnika i od njih 10 jedna je osoba umrla u Italiji te su njezini nasljednici (2 sina) u Italiji. Oni su prilicno stari i iako suglasni s kupoprodajom i s cijenom, s obzirom da imaju dosta mali suvlasnicki omjer nisu previse zainteresirani za administraciju i ne da im se provoditi ostavinski postupak vec bi samo htjeli potpisati ugovor o kupoprodaji, uzeti novce i zaboraviti na sve. Mogu li ja s njima, kao izvanknjiznim vlasnicima, potpisati ugovor, i sto mi je potrebno kako bih se mogla upisati u z.k. kao vlasnica.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija