Jump to content

crolegalis

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, slučaj kada je osoba: - stalno zaposlena - na ugovor o djelu povremeno obavlja rad za druge tvrtke Pitanja: U slucaju obrta se obavijesti poslodavca, ali kako funkcionira kod Ugovora o djelu? To je samo povremeno, ponekad. Je li u ovome slučaju vrijedi zakon o trzisnom natjecanju, tojest, kako se određuje djelatnost kod Ugovora o djelu? Ako je obrt registriran za djelatnost onda je jasno, ali kod Ugovora o djelu mi nije jasno... Hvala
  2. Znaci zbog osobne greske jedna sestra je ostala bez jednog dijela. Tojest nije se trebala niceg odricati u korist majke na prosloj ostavinskoj. Sve jasno Hvala na odgovoru!
  3. Pozdrav, slučaj ostavštine nam nije skroz jasan, a situacija je ovakva: - umire djed - u ostavinskoj raspravi se zbog nekog razloga dijeli na trećine, majka 1/3, kcer-prva 1/3, a druga kcer-druga se odriče 1/3 u korist majke. Tako da u konačnom izgleda 2/3 majka, kcer-prva 1/3 - nastupa smrt majke - sada je vrijeme za ostavinsku raspravu, ali nama sa strane kceri-druge nije jasno šta se događa Pitanja su: 1. Zašto se dijelilo između majke i kćeriju? Zar ne ide sve na supružnika? Je li ovo uopće legalno, po pravilu? Ne postoji oporuka za podjelu. 2. Je li po ovome ispada da će kćer-prva dobiti 2/3 svega nakon ove ostavinske?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija