Jump to content

Davidd

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, ukratko: moj otac me nikada nije priznao i nije plaćao alimentaciju. Majka ga nije tužila. Ima li smisla i imam li ja prava podići tužbu kao odrasli muškarac? Ima li moj sin zakonom osigurana neka prava kako bi dobio nešto od svog biološkog djeda? Zahvaljujem.
  2. Poštovani, kuća nije etažirana zasad, mi je planiramo etažirati, ali oni ne žele. Ne znam možemo li mi samo naš stan etažirati. Mijenja li se situacija ukoliko je kuća etažirana? Zahvaljujem.
  3. Poštovani, moje žena je od pokojne majke naslijedila prizemlje obiteljske kuće. U prizemlju nije nitko živio, a na katu su ujak i njegova obitelj. Po papirima ženi pripada 1/3 dvorišta i prizemlja. Problem je u tome što su ujak i njegova obitelj ni pola metra od našeg kuhinjskog prozora sagradili spremište za drva tako da mi nemamo ni trunke svjetlosti, cijeli prozor je zatrpan drvima. Mi smo uljudno rekli da to nije u redu, da nema svjetlosti i da nam se u kuhinji stvara plijesan zbog neprotočnosti zraka i vlage od silnih drva, ali njih nije briga. Pitanje: Imamo li mi prava tražiti sudskim putem da maknu spremište i drva slažu drugdje? Prostora ima jako puno, ali oni su to namjerno napravili kako bi nam otežali život u toj kući i prisilili nas da odselimo. Sljedeći problem jest što nam ne daju mjesto za parking iako nama pripada 1/3 dvorišta. Mi bismo napravili sebi vlastiti parking, ali oni su cijelo dvorište ogradili ogradom i ne dopuštaju nam prilaz. Pitanje: imamo li prava na parkirno mjesto? Možemo li ih tužiti jer nam ne dopuštaju prilaz i izgradnju parkirnog mjesta? Zahvaljujem, Lijep pozdrav!
  4. Poštovani, imam 35 godina. Vanbračni sam sin. S ocem nisam nikada bio u kontaktu. On ima drugu obitelj. Nikada me nije uzdržavao niti plaćao alimentaciju. Pitanje 1.: Imam li prava na nasljedstvo iza smrti svog oca čak ako je sve naslijedila njegova obitelj po zakonu? Pitanje 2.: Mogu li potraživati isplatu alimentacije unatoč tome što je od odluke o plaćanju alimentacije prošlo 20 ili više godina? Otac je uspio svu imovinu prepisati na druge ljude te je tako bio čovjek bez ičega, nesposoban plaćati alimentaciju. Dakle, postoji li zastara na alimentaciju. Pitanje 3.: Ima li moj sin, dakle unuk mog biološkog oca ikakva prava u potraživanju alimentacije ili imovine biološkog djeda? Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija