Jump to content

JamesBond009

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. "Ne može imati ugovor koji je "duži" od primarne dozvole nadležnog tijela, a i ukoliko ga iz nekog razloga i ima tada on prestaje s danom isteka dozvole." Ovo je netočna informacija, ili zastarjela. Može se imati ugovor na neodređeno i on kao takav nema nikakve posebne veze niti korelacije s datum do kada vrijedi boravišna dozvola.
  2. Ok, moje pitanje je može li se radni odnos na neodređeno vrijeme zasnovati s osobom stranim državljaninom koji ima privremeni boravak na konto spajanja obitelji?
  3. Pitanje: Zašto se osobi - državljanu treće zemlje koji ima kod nas privremeni boravak na konto spajanja obitelji ne može dati ugovor na neodređeno? Osaba radi te je dobila ugovor na godinu dana, iako je boravišna izdana na dvije godine.Moje pitanje je, zašto (recimo da bi poslodavac i dao na neodređeno, znači ne da on ne želi nego je rečeno da ne može a da želi) se ne može dati na neodređeno?? Kakve veze ima "limitirani" boravak (boravak će se svakako produljivati jer osoba tu živi), jer sama činjenica nekog datuma do kada se boravi nema veze s time do kada će radnik raditi.Ja kao Hrvatski državljanin dobijem ugovor na neodređeno i to ne ne znači da sutra ne mogu dati ili dobiti otkaz, kao i negdje otići. Zašto onda i strani državljanin koji ima boravak koji se produljuje ne može dobiti ugovor na neodređeno? Ako mu se boravak ne produlji ili ode, dati će ili dobiti otkaz? Poslodavcu je to onda realtivno svejedno. Nije mi jasno što je tu prepreka, ako netko zna da mi pojasni http://www.forum.hr/images/smilies/smile1.gifIli još bolje, možda pravne prepreke i nema, nego je tako netko zaključio napamet?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija