Jump to content

linidomb

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Imam odobren stambeni kredit u banci koji se nece isplatiti ukoliko do 8.4.2023. ne prilozim uporabnu dozvolu i etazni elaborat. S obzirom da zbog nekih razloga postoji velika mogucnost da se taj rok probije, s osobnim bankarom smo se dogovorili da potpisemo aneks ugovora i stavimo neki kasniji datum. Ono sto je cudno u cijeloj ovoj prici je to da osobni bankar tvrdi da aneks ugovora mozemo potpisati i nakon 8.4.2023. pa me zanima ima li to uopce smisla i biste li mi savjetovali da ipak inzistiram da aneks potpisemo prije tog datuma s obzirom da ce nakon tog datuma originalni ugovor biti nevazeci.
  2. Otac je naslijedio sve, tako smo se dogovorili. Veći je nasljedni dio nego što je ovaj dug. Nama više smeta cijeli ovaj pristup, od banke do samog odvjetničkog društva jer ispada kao da su nam namjerno ovo išli "uvaliti" te nas zanima ima li tu ikakve osnove za tužbu
  3. Pozdrav, danas mi je otac dobio opomenu pred utuženje od odvjetničkog društva Leko & partneri. Situacija je sljedeća: majka mi je preminula krajem prošle godine te je imala kredit u PBZ Card-u. Otac je išao nakon smrti do banke i rekli su mu da nastavi uplaćivati rate tog kredita što je on uredno i radio! U pismu kojeg je dobio piše da je on nasljednik i da mora platiti iznos dugovanja preminule majke. Želim samo naglasiti da je dug neposredno nakon smrti bio oko 35 000kn, a u pismu se navodi iznos od skoro 26 000kn u što su ubrojane zatezne kamate (što znači da su oni svjesni da je otac uplaćivao rate). Stvar je u tome da su oni napisali da mora cijeli taj iznos platiti u roku od 8 dana inače će slijediti prisilna naplata dugova pa pretpostavljam i sama ovrha ako je to potrebno (iako se u pismu eksplicitno ne spominje potvrda). Otac nema taj iznos trenutno na računu i što je najgore od svega, taj isti odvjetnički ured tvrdi da ipak nema 8 dana od danas nego mora sve platiti do sutra u 10:00 jer se tih 8 dana gleda od dana kad su oni poslali pismo. Postoji mogućnost da skupimo novac do sutra ujutro, ali mene najviše zanima postoji li tu ikakva osnova za kasniju tužbu? Naime, kako je moguće da PBZ Card nije poslao neke opomene prije ove i je li on to pravno gledao morao napraviti? Kako je pravno moguće da smo mogli uplaćivati ratu kredite osobe koja nije živa već skoro godinu dana i postoji li tu neka osnova za tužbu u smislu da su nas trebali izvjestiti o tome? Zapravo i kako je moguće da su nam u banci rekli da samo nastavimo plaćati dalje rate i pošto je sve bilo usmeno ima li i tu ikakve osnove za tužbu? Mogu li se žaliti na ovaj nerealni rok jer nije mi jasno onda što bude s osobama u našoj situaciji koji poštu dobiju nakon 8 dana. Hvala Vam unaprijed svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija