Jump to content

mando

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nadovezujem se na temu da ne otvaram novu. Ako otac nije prijavljen tj. zaposlen u Hrvatskoj (pomorac), pokrenuta je ovrha na FINI (bezuspješno), je li moguće pokrenuti ovrhu na nekretninama i pokretninama ili čak na roditelje oca?
  2. Kad se otkaže kredit postoji li jedan vremenski period kad banka ponudi mogućnost otkupa krdita u cijelosti i koliko je to vremena? Nema druge nego da digne neki nenamjenski kredit, to pokrije i poslije se ganja s njim na sudu da joj prizna pola, ili u novcu ili u toj nekretnini.. Hvala na odgovorima.
  3. Pa ne može žena doći i uplatiti pola rate, mislim, može ali nakon dva mjeseca je već u zaostatku.. kakva je praksa oko ovog? Postoji li šansa da sud uvaži njeno zatvaranje cjelokupnog kredita i duga od dana kad se utvrdilo da je stan bračna stečevina? to vjerovatno ide privatnom tužbom ili kako?
  4. Gledajte, u tome i jeste problem, on uopće ne želi surađivati niti otplatiti taj krediti. Nije ga briga za ovrhu, ima priliv iz vana na koji FINA nema utjecaja. Kredit nije otkazan, postoji dug koji se skupio o na koji je ovršen plus nepodmireni dio kredita. Ne može supruga plaćati pola rate, banku to ne zanima. Zato i postavljam pitanje, šta učiniti kad supruga otplati pola iznosa i dugovanja i kredita, a on ne? kako se zaštititi od ovrhe nad nekretninom s obzirom da živi tu i nema drugih nekretnina? Opcija da ona plaća sve, a on i dalje polaže pravo na pola stana nije u razmatranju. Može li sud donijeti odluku da ga se prislili da plati kredit ili da proda svoj dio stana bivšoj supruzi i tim novcima podmiri obveze prema banci (a u ponudi koju odbija bi mu ostalo i novaca sa strane). za nekih 1/5 vrijednosti nekretnine. na novčanim sredstvima
  5. Kredit se uopće ne plaća, supruga nije nositelj kredita i nije imala uvid u stanje. sad se u tom vremenu skupio dug koji je ona spreman platit, ali samo svoj dio. Spremna je otplatiti i cjelokupni preostali dio svoje polovice kredita ali to ne jamči da će i on. i onda ostane njegov dio neplaćenog kredita zbog kojeg banka može pokrenuti ovrhu.
  6. Poštovani, stan je kupljen u braku na kredit u banci, dakle predstavlja bračnu stečevinu. Nakon razvoda je napravljena zabilježba za upis drugog bračnog partnera na pola nekretnine jer je u vlasnički list bio upisan samo jedan. Bračni drug na kojemu je kredit nakon razvoda ne plaća obaveze, banka mu šalje prijedlog ovrhe. radi na crno, banka se ne može naplatiti. Bivši partner koji je ostao u stanu s dvoje maloljetne djece nudi nagodbu, preuzimanje kredita i isplatu još jednog dijela na ruke. Ovaj ne prihvaća, vjerovatno iz nekog inata jer mu novci nisu problem. Zato i ne vraća kredit. Pitanje: Šta može učiniti žena s dvoje djece da se ne izvši ovrha nad nekretninom? Može li sud donijeti neku presudu da ga se prisili da proda svoj dio stana bivšoj supruzi jer će u suprotnom majka dvoje djece na ulicu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija