Jump to content

janice11

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je janice11 objavio

  1. Nas je više suvlasnika na jednoj čestici za koju smo tražili prenamjenu i dobili smo rješenje od katastra koje svima odgovara osim jednom koji će se žalit. Žalba po nama ostalima i odvjetniku je neosnovana, samo puka želja... pa se nadamo da će je katastar odbit. Nakon što katastar odbije žalbu ide li to na zemljišnik da se uskladi i kraj priče ili se opet može žalit i to trajati do unedogled? Hvala
  2. Hvala na info. Iznenađena sam da im treba dodatnih mjesec dana nakon što prihvate elaborat...
  3. Katastar je usvojio zahtjev za potvrđivanje elaborata u roku od mjesec dana, a sad je u tijeku zahtjev za provedbu tog istog elaborata (već 10ak dana). Hoću li to čekati mjesec dana ili će to sad ići brže? Hvala.
  4. Poštovani, nakon smrti majke ostalo je oko 2000 eur kredita za otplatiti. Tko preuzima taj dug, otac koji će uzeti mirovinu od majke (jer je njena bila veća od njegove) ili otac zajedno s nama djecom jer svi nešto nasljeđujemo? Hvala.
  5. Pozdrav, Imam kuću u kojoj je u prizemlju dnevni, kuhinja, wc, a stepenice vode na kat gdje su sobe. Stepenice zauzimaju puno prostora pa bi ih izbacili s vanjske strane kuće i zatvorili ih kao dio kuće (miks zidanja i stakla), pa me zanima treba li građevinska ili neka druga dozvola?
  6. Javni bilježnik je odradio svoje i dao mi broj pod kojim se predmet vodi. Treba li barem biti riješeno na zemljišniku ili moram čekati i dok se upiše na katastar? Hvala puno.
  7. Pozdrav, ima li smisla pisat požurnice ili kako požuriti upis u zemljišnik nakon nasljeđivanja jer želim prodati naslijeđenu nekretninu? Naime, kupac ima novac, ne treba npr. kredit banke pa u tom slučaju ne možemo priložit to stoga kako riješiti upis ranije, a ne tek za nekoliko godina koliko se inače zna čekati?
  8. Pozdrav, djed mi se vuče po sudu već dugo oko nekog predmeta i sad je zakazano ročište za objavu odluke, je li to napokon zadnji korak ili? (Prije toga je bilo pripremno ročište, pa ročište za glavnu raspravu i sad ovo). Hvala.
  9. Podstanar sam, ali vlasnik ne želi da me prijavi zbog poreza, a nemamo ni ugovor o najmu. Koliko iznosi godišnje taj porez na 400 eur pa bi i sama platila samo da me prijavi ili može li me prijaviti samo da imam privremeno boravište na toj adresi nekoliko mjeseci kao prijateljica što i jesam?
  10. Ističe mi ovaj mjesec osobna iskaznica, a nisam u mjestu prebivališta, a trenutno nemam prijavljeno ni boravište u mjestu u kojem se nalazim pa me zanima može li se preko E Građani podnijeti zahtjev za produženje osobne (ne vidim gdje je ta opcija ako je uopće i ima)? Ako već ima/nema te opcije može li jedan od roditelja podići novu osobnu uz punomoć (je li propisan neki obrazac i mora li bit ovjereno u javnog bilježnika) pa da ne moram putovati s jednog kraja države na drugi dva puta zbog osobne? Hvala.
  11. Ističe mi ovaj mjesec osobna iskaznica, a nisam u mjestu prebivališta, a trenutno nemam prijavljeno ni boravište u mjestu u kojem se nalazim pa me zanima može li se preko E Građani podnijeti zahtjev za produženje osobne (ne vidim gdje je ta opcija ako je uopće i ima)? Ako već ima/nema te opcije može li jedan od roditelja podići novu osobnu uz punomoć (je li propisan neki obrazac i mora li bit ovjereno u javnog bilježnika) pa da ne moram putovati s jednog kraja države na drugi dva puta zbog osobne? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija