Jump to content

janice11

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je janice11 objavio

  1. Nas je više suvlasnika na jednoj čestici za koju smo tražili prenamjenu i dobili smo rješenje od katastra koje svima odgovara osim jednom koji će se žalit. 

     

    Žalba po nama ostalima i odvjetniku je neosnovana, samo puka želja... pa se nadamo da će je katastar odbit. Nakon što katastar odbije žalbu ide li to na zemljišnik da se uskladi i kraj priče ili se opet može žalit i to trajati do unedogled? Hvala

  2. Katastar je usvojio zahtjev za potvrđivanje elaborata u roku od mjesec dana, a sad je u tijeku zahtjev za provedbu tog istog elaborata (već 10ak dana). Hoću li to čekati mjesec dana ili će to sad ići brže? Hvala. 

  3. Pozdrav, 

    Imam kuću u kojoj je u prizemlju dnevni, kuhinja, wc, a stepenice vode na kat gdje su sobe. Stepenice zauzimaju puno prostora pa bi ih izbacili s vanjske strane kuće i zatvorili ih kao dio kuće (miks zidanja i stakla), pa me zanima treba li građevinska ili neka druga dozvola? 

  4. prije 38 minuta, Bonaparte je napisao:

    Ima li smisla ovisi o osobi kod koje je predmet u radu, ali ništa ne možete izgubiti pa svakako predlažem da ih pišete. 

    Kontaktirajte i javnog bilježnika da provjerite jel' uopće poslao Rješenje. 

    Javni bilježnik je odradio svoje i dao mi broj pod kojim se predmet vodi. Treba li barem biti riješeno na zemljišniku ili moram čekati i dok se upiše na katastar? Hvala puno. 

  5. Pozdrav, ima li smisla pisat požurnice ili kako požuriti upis u zemljišnik nakon nasljeđivanja jer želim prodati naslijeđenu nekretninu? Naime, kupac ima novac, ne treba npr. kredit banke pa u tom slučaju ne možemo priložit to stoga kako riješiti upis ranije, a ne tek za nekoliko godina koliko se inače zna čekati? 

  6. Podstanar sam, ali vlasnik ne želi da me prijavi zbog poreza, a nemamo ni ugovor o najmu. Koliko iznosi godišnje taj porez na 400 eur pa bi i sama platila samo da me prijavi ili može li me prijaviti samo da imam privremeno boravište na toj adresi nekoliko mjeseci kao prijateljica što i jesam?

  7. Ističe mi ovaj mjesec osobna iskaznica, a nisam u mjestu prebivališta, a trenutno nemam prijavljeno ni boravište u mjestu u kojem se nalazim pa me zanima može li se preko E Građani podnijeti zahtjev za produženje osobne (ne vidim gdje je ta opcija ako je uopće i ima)?

    Ako već ima/nema te opcije može li jedan od roditelja podići novu osobnu uz punomoć (je li propisan neki obrazac i mora li bit ovjereno u javnog bilježnika) pa da ne moram putovati s jednog kraja države na drugi dva puta zbog osobne? Hvala.

  8. Ističe mi ovaj mjesec osobna iskaznica, a nisam u mjestu prebivališta, a trenutno nemam prijavljeno ni boravište u mjestu u kojem se nalazim pa me zanima može li se preko E Građani podnijeti zahtjev za produženje osobne (ne vidim gdje je ta opcija ako je uopće i ima)?

    Ako već ima/nema te opcije može li jedan od roditelja podići novu osobnu uz punomoć (je li propisan neki obrazac i mora li bit ovjereno u javnog bilježnika) pa da ne moram putovati s jednog kraja države na drugi dva puta zbog osobne? Hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija