Jump to content

njofra13

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije 4 mjeseca moj otac je bio verbalno napadnut od jednog lika. Masuci macetom i psujuci lik mu je prijetio kako se ima obzira voziti putem koji je kao on popravljao(put je inace opcinski). Otac odlazi na policiju prijaviti dogadjaj, oni prave zapisnik i kazu da ce prijava biti proslijedjena dalje... inace Lik je rekao da mu je moj otac vikao "naci cu ja tebe" sto je obicna laz... nakon 2 tjedna dolazi pismo od opcinskog drzavnog odvjetnistva gdje kaze da na osnovi cl.174 st.1 zakona o kaznenom postupku se odbacuje kaznena prijava protiv lika zbog kaznenog dijela cl. 129 st.2...uglavnom sud je odbacio prijavu jer kao prijetnje koje su upucene mom ocu nemogu se podvesti pod kazneno dijelo prijetnje iz cl.129 stavka 2. Kazu da se takvo djelo prijetnje eventualno moglo znaciti ostvarenje zakonskih obiljezja kaznenog djele prijetnje iz cl.129 st.1 kaznenog zakona ALI da se kazneni postupak pokrece privatnom tuzbom. Nismo to napravili jer sumnjam da bi od toga bilo kakve koristi... Ok, prijava odbacena ...idemo dalje prije 2 tjedna dolazi poziv za prekrsajni sud mom ocu(ja sam svjedok) kao okrivljeniku...u optuznom prijedlogu se predlaze da se mog oca i tog lika kazni sa 300kn. Sad slijedi pitanje...jel normalno(neznam koju bi drugu rijec stavio) da nakon sto te netko napadne(makar i verbaalno) te to prijavis policiji, odjetnistvo odbaci prijavu...i na kucnu adresu ti stize poziv za prekrsajni sud i da budes jednako kaznjen kao i onaj koji te napao? Jel sudac moze proglasiti jednu stranu nevinom ili se obojica po defoltu kaznjavaju? Unaprijed zahvalan...pozdrav
  2. Tako je, srusio je medju s kojom sa bio suglasan. Zahvaljujem.
  3. Pretpostavljam da mirni posjed = zadnja medja s kojom su se oba dvije strane slagale? Ako je moja pretpostavka tocna onda toga vise nema jer su moji susjedi(da ih tako nazovem) porusili staru ogradu koja je oznacavala medju. Nego jel mi mozete reci koliko ste dugo u vasem slucaju cekali na izlazak sudskog vjestaka na lice mjesta od podnosenja zahtjeva za uredjenje medje? Zahvaljujem na pomoci, pozdrav.
  4. Naravno da se ne slazem s ovakvom situacijom. Htio sam izvesti mjernika...bio sam kod privat. geodeta i covjek mi je rekao da on moze doci i izmjeriti zemljiste tj. odrediti gdje je medja , ali da to nije sluzbeno jer druga strana to moze osporiti i opet sam na pocetku.(a moram ga platiti) Posto su mi likovi vec usli u posjedi i jedan dio ogradili vrlo vjerojatno da bi osporili mjerenje. Zato sam prek odvjetnika pokrenuo postupak za uredjene medje(vanparnicki predmet) nakon kojeg izlazi mjernik na lice mjesta. Svi mi govore da je to jedino sluzbeno rjesenje ovog slucaja i ako mi nakon toga ponovo predju medju mogu podnesti tuzbu za ometanje posjeda.
  5. Imam jedan problem vezan za ometanje posjeda pa unaprijed zahvaljujem na pomoci. Prije 2 godine postao sam vlasnik jedne parcele(suma+pasnjak u sumi)...susjed do mene je na medji imao ogradu i sve je bilo ok dok on svoje zemljiste nije prosle godine prodao i tu nastaje problem. Sadasnji vlasnici su srusili ogradu i sve oko nje te postavili novu, ali vise nego ocigledno usavsi u moju parcelu. Posto neki normalan dogovor nije moguc(preporucio sam privatnog mjernika...odbili su)...te kako zelim samo da se zna di je tocno medja obratio sam se advokatu da probamo to rijesiti sluzbenim putem. On mi je rekao da moramo podnesti zahtjev za ometanje posjeda...te da ce nakon izvanparnicne rasprave izaci sluzbeni mjernik koji ce pokolciti zemljiste. E tu dolazi jos jedan problem...danas sam otisao na opcinski sud i u katastar po papire svoje zemlje i usput sam zatrazio vlasnicke papire od mog susjeda(samo 20kn biljega i to je to)...i paf...ni on ni prosli susjed uopce nisu uvedeni kao vlasnici te zemlje(ni na sudu ni u katastru) vec sasvim treca osoba. Advokat mi rece da je moguce da "sadasnji" vlasnici vanknjiznicno uzivaju posjed i da za pokretanje postupka ometanja posjeda moram nabaviti adresu i sve podatke od osobe koja je upisana kao vlasnik na vlasnickom listu. Od te gospodje znam samo mjesto stanovanja(nista vise), ali nemogu stupiti u kontakt s njom. Sad me zanima jel ima ko kakav savjet kako pokrenuti ovaj postupak kako bi na teren izasao sudski mjernik?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija