Jump to content

ZelenaRajcica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Predstavnik stanara i dotični su si jako dobri i na bilo koji prigovor mi se smije u facu i govori da odselim. Cijela situacija je puno kompliciranija. Susjed koji mi je prijetio je pripadnikbnacionalne manjine koju nije politički korektno imenovati ali nekako ćemo svi pogoditi o kome se radi, odspojio je električne instalacije na stubištu da nitko osim njega ne može koristi svijetlo, ima oko 30000kn neplaćene pričuve, od dvorišta je napravio smetlište.. Jedna iznimno sirova i primitivna osoba. Vec prije je s prijateljima usred noći lupao po mojim vratima i prijetio mi i derao se. Ja bih vrlo rado pozvala policiju i prijavila ga, no kažem, iznimno me strah što će biti nakon što policija ode. Ne znam što oni mogu konkretno napraviti.
  2. Hvala puno na odgovoru. Znam tko je napisao. Što konkretno dalje mogu očekivati da će biti poduzeto protiv susjeda? Hoće li doći policija i porazgovarati s njim, napisati mu kaznenu prijavu..? Trenutno je opet ostavljen bicikl na stubištu i to tako da baš blokira prolaz i nemoguće je proći bez da ga pomaknem. Što znači slijedi mi razbijanje zubiju?
  3. Poštovani, Nakon što sam susjedu ostavila poruku da ne ostavlja bicikl na stubištu zgrade i time onemogućuje normalan prolaz stanarima i eventualno vatrogascima i hitnoj, zalijepljena mi je na vrata poruka da će mi razbiti zube. Mogu li to prijaviti i kako je najbolje postupiti? Mlađa sam ženska osoba i živim sama. Koliko mi je pametno uopće zvati policiju za slučaj da se takva osoba dodatno isprovocira? Trenutno me poprilično strah i nisam sigurna kako postupiti. Unaprijed hvala na odgovoru.
  4. Poštovani, Živim u širem centru Zagreba, u neposrednoj blizini tvornice PanPek. Za početak, ne znam kako je uopće jednom takvom objektu dana dozvola za izgradnju i rad, budući da se nalazi u području okruženom zgradama na 300-tinjak metara od Kvaternikovog trga. Iako je postrojenje oduvijek stvaralo određenu količinu buke, do nedavno je bilo relativno podnošljivo i uz zatvorene dvostruke prozore sa zaštitom od buke i voštanim čepićima za uši, po noći se dalo normalno spavati a bilo je i trenutaka mira usred dana. U zadnjih par tjedana situacija je postala nepodnošljiva, buka se značajno povećala a najveći problem su i vibracije koje postrojenje stvara. Vibriranje je konstantno, traje 0-24 sata i učinilo mi je bilo kakav boravak i život u kući nepodnošljivim. Vibracije su toliko intenzivne da je sjedenje, stajanje a kamoli spavanje, postalo nemoguće. Uzrokuje iznimnu nelagodu, tahikardiju, uznemirenost i utrnuće nogu dok su u kontaktu s podom ili prilikom spavanja. Molim savjet kako pristupiti ovome problemu, kome se požaliti i na koji način sastaviti eventualnu prijavu. Unaprijed hvala Također, može i preporuka za nekoga odvjetnika koji se bavi ovakvim pitanjima ukoliko je potrebno.
  5. Pozdrav svima. Posjedujem stan u manjoj zgradi koja osim mojeg ima još par stanova. Radim od doma i paraleno studiram. Problem je sljedeći. Netko je kupio stan dva kata ispod mojeg i već neko vrijeme imaju radove. Obavijest naravno nije stavljena na ploču niti je to itko prethodno iskomunicirao stanarima. Rade svaki dan od 7-17. No buka je nesnosna. Moj posao je remote za vanjsku firmu i uključuje komunikaciju s drugim ljudima pa nemam opciju odlaska u neki ured ili u knjižnicu, kafić. Zbog buke ne mogu raditi već neko vrijeme a također mi negativno utječe i na praćenje online predavanja i učenje. Ovo je tek krenulo i trajat će neko dulje vrijeme i ja u tom periodu ne mogu obavljati svoj posao i prijeti mi mogućnost otkaza. Kako studiram i ima često i obavezna predavanja na fakultetu, praktikume i ispite, iznimno mi je teško naći 'normalan' posao a da je dovoljno fleksibilan i ovo je jedan od rijetkih uz koji mogu studirati a da mi negativno ne utječe na fakultetske obaveze i financijski mi je prihvatljiv. Razgovor s ljudima nije urodio plodom. Mogu li ja na ikakav način nešto napraviti po tom pitanju budući da mi ugrožava egzistenciju. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija