Jump to content

ZelenaRajcica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ZelenaRajcica objavio

  1. prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Imate li predstavnika stanara? Stepeništa bi morala i inače biti slobodna (zaštita od požara i sl.), ali ovo je baš bezobrazno...

    Predstavnik stanara i dotični su si jako dobri i na bilo koji prigovor mi se smije u facu i govori da odselim. Cijela situacija je puno kompliciranija. Susjed koji mi je prijetio je pripadnikbnacionalne manjine koju nije politički korektno imenovati ali nekako ćemo svi pogoditi o kome se radi, odspojio je električne instalacije na stubištu da nitko osim njega ne može koristi svijetlo, ima oko 30000kn neplaćene pričuve, od dvorišta je napravio smetlište.. Jedna iznimno sirova i primitivna osoba. Vec prije je s prijateljima usred noći lupao po mojim vratima i prijetio mi i derao se. Ja bih vrlo rado pozvala policiju i prijavila ga, no kažem, iznimno me strah što će biti nakon što policija ode. Ne znam što oni mogu konkretno napraviti. 

  2. prije 1 sat , prvo1 je napisao:

    Dovoljno je za prijavu. Mora se znati tko je to napisao da bi mogla konkretno tužiti, ali i bez te informacije možeš otići na policiju.

    Hvala puno na odgovoru. Znam tko je napisao. 

    Što konkretno dalje mogu očekivati da će biti poduzeto protiv susjeda? Hoće li doći policija i porazgovarati s njim, napisati mu kaznenu prijavu..? 

    Trenutno je opet ostavljen bicikl na stubištu i to tako da baš blokira prolaz i nemoguće je proći bez da ga pomaknem. Što znači slijedi mi razbijanje zubiju? 

    IMG_20230206_184628.jpg

  3. Poštovani, 

     

    Nakon što sam susjedu ostavila poruku da ne ostavlja bicikl na stubištu zgrade i time onemogućuje normalan prolaz stanarima i eventualno vatrogascima i hitnoj, zalijepljena mi je na vrata poruka da će mi razbiti zube. 

    Mogu li to prijaviti i kako je najbolje postupiti? Mlađa sam ženska osoba i živim sama. Koliko mi je pametno uopće zvati policiju za slučaj da se takva osoba dodatno isprovocira? Trenutno me poprilično strah i nisam sigurna kako postupiti. 

    Unaprijed hvala na  odgovoru. 

    IMG_20230210_154850.jpg

  4. Poštovani,

    Živim u širem centru Zagreba, u neposrednoj blizini tvornice PanPek. Za početak, ne znam kako je uopće jednom takvom objektu dana dozvola za izgradnju i rad, budući da se nalazi u području okruženom zgradama na 300-tinjak metara od Kvaternikovog trga.

    Iako je postrojenje oduvijek stvaralo određenu količinu buke, do nedavno je bilo relativno podnošljivo i uz zatvorene dvostruke prozore sa zaštitom od buke i voštanim čepićima za uši, po noći se dalo normalno spavati a bilo je i trenutaka mira usred dana.
    U zadnjih par tjedana situacija je postala nepodnošljiva, buka se značajno povećala a najveći problem su i vibracije koje postrojenje stvara. Vibriranje je konstantno, traje 0-24 sata i učinilo mi je bilo kakav boravak i život u kući nepodnošljivim. Vibracije su toliko intenzivne da je sjedenje, stajanje a kamoli spavanje, postalo nemoguće. Uzrokuje iznimnu nelagodu, tahikardiju, uznemirenost i utrnuće nogu dok su u kontaktu s podom ili prilikom spavanja.
    Molim savjet kako pristupiti ovome problemu, kome se požaliti i na koji način sastaviti eventualnu prijavu.

    Unaprijed hvala

    Također, može i preporuka za nekoga odvjetnika koji se bavi ovakvim pitanjima ukoliko je potrebno. 

  5. Pozdrav svima. 

    Posjedujem stan u manjoj zgradi koja osim mojeg ima još par stanova. 

    Radim od doma i paraleno studiram. 

    Problem je sljedeći. Netko je kupio stan dva kata ispod mojeg i već neko vrijeme imaju radove. Obavijest naravno nije stavljena na ploču niti je to itko prethodno iskomunicirao stanarima. Rade svaki dan od 7-17. No buka je nesnosna. Moj posao je remote za vanjsku firmu i uključuje komunikaciju s drugim ljudima pa nemam opciju odlaska u neki ured ili u knjižnicu, kafić. Zbog buke ne mogu raditi već neko vrijeme a također mi negativno utječe i na praćenje online predavanja i učenje. Ovo je tek krenulo i trajat će neko dulje vrijeme i ja u tom periodu ne mogu obavljati svoj posao i prijeti mi mogućnost otkaza. Kako studiram i ima često i obavezna predavanja na fakultetu, praktikume i ispite, iznimno mi je teško naći 'normalan' posao a da je dovoljno fleksibilan i ovo je jedan od rijetkih uz koji mogu studirati a da mi negativno ne utječe na fakultetske obaveze i financijski mi je prihvatljiv. 

    Razgovor s ljudima nije urodio plodom. 

    Mogu li ja na ikakav način nešto napraviti po tom pitanju budući da mi ugrožava egzistenciju. 

    Unaprijed hvala. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija