Jump to content

zjam

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zjam objavio

  1. zjam

    Posjed

    U posjedu smo djela dvorišta 8 g , dosadašnji susjed nije imao ništa protiv da koristimo cijelo dvorište jer inače nebi mogli ući autom u njega on je preminuo i njegova žena je sad došla tu živjeti dovela geodetu i neda nam pristup u dvorište.koja su nasa prava?
  2. Šta ako se jedan unuk odrekne nasljedstva i ostaje drugi unuk i sin pokojnog da li se onda dijeli nasljedstvo na 2 dijela, ili dio kojeg se odrekne unuk pripada sinu ostavitelja
  3. Poštovani..imam par stavki u FINI na NIO obrascu..jedna stavka je vjerovnik poslao dopis i meni i FINI da mu nisam ništa duzna ..kako to skinuti s NIO obrasca, također i 2 stavke su sa trgovačkog suda( sve je staro preko 10g) gdje mi sud šalje dopis da su te stavke škartirali( dakle to nikad neće doći na naplatu) , ali zbog traženja kredita u banci morala buh to skinuti s NIO obrasca..kako?
  4. Dug je za komunalni doprinos za koji je prije 3g prvi puta došla obavijest za plaćanje za kuću koja je dobila dozvolu i uporabnu 2014g na sto sam se ja zalila da tadasnji vlasnik treba platiti doprinose..stavila sam prigovor zastare ujedno ali su odbili sa obrazloženjem da su postupci donošenja rješenja o izvedenom stanju i komunalni doprinos 2 razlicita upravna postupka...To rješenje koje pobija moj prigovor zastare je došlo 30.11.2021g . Dana 29.11 .2022g mi je došla obavijest o dugovanju, Lp!
  5. Da li obavjest o dugovanju koju sam preuzela poštom i potpisala primitak koverte prekida zastaru, kada mogu tražiti zastaru radi se o dugu od prije 10g
  6. zjam

    Skrbništvo

    Ja sam nakon tatine smrti preuzela skrbnistvo nad sestrom koja je smjestena u ustanovi ona je od djetinstva mentalno retardirana i oduzeta joj je poslovna sposobnost.Mama je nedavno preminula i sestra i ja smo nasljedile grobnicu, moj prijedlog je bio da vlasnistvo grobnice prepuste meni s tim da sestra ima pravo ukopa, ali soc.sluzba to nije dozvolila.Dodjelili su joj posebnog skrbnika koji nije dosao na ostavinu tako da je ostavina odgođena za 1mj ( mama je preminula u 6mj) Soc.radnica u centru, zapravo ona je i pravnica tvrdi da sam ja dužna otvoriti račun u banci da bi sestri mogla stizati dio mamine mirovine( tatinu već prima iz koje se plaća njen smještaj u ustanovi) Pravnica iz soc.ustanove mi nije objasnila sta sve trebam da bi joj otvorila račun..nakon stalnog hodanja kod nje ..povuci..potegni..mi je konačno dala neku zamolbu banci da mi otvore račun za sestru, jer mi je predhodno banka dala upute šta sve treba ali..kažu oni to vam sve znaju u socijalnoj..tako je konačno pravnica napisala molbu da ja mogu otvoriti račun..međutim..jučer kažu u banci to nije dobro treba biti rješenje kojim se dozvoljava da ja otvorim račun u njeno ime i riješenje o skrbnistvu( to imam)Moje pitanje? Da li je to moja dužnost kao sestre skrbnika, ili dužnost soc.radnice da joj otvore račun u banci( ti novci će ići za plaćanje njenog smještaja i ja s tim nemam ništa) Drugo pitanje? Pošto mi nisu odobrili cijelu grobnicu da li se onda troskovi pogreba majke i troskovi javnog biljeznika isto dijele na pola( ja sam snosila sve troskove sahrane) Hvala i Lp!
  7. Poštovani! Ako je ovrha pokrenuta na sudu i dug je star 10g,sada stoji na NIO obrascu i nema prekida zastare da li mogu pokrenuti prigovor zastare na sudu i kako se on piše hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija