Jump to content

Slobbogru

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ukoliko imate argumente koji nadjačavaju ili poništavaju odluke "Uredbe o održavanju zgrada" (NN64/197) naročito odredbe Čl.3. toć. 14. kao i odredbe iz Čl.4. toć.11 . a i zanemarite odredbe zakona u postupku (nacrta), "Zakon o upravljanju i održavanju zgrada" koji se planira donijeti u 3/4 2023. god. gdje je Čl.11., 13. i 28. predloženo reguliranje ovih stvari onda ču se složiti sa vašim mišljenjem i priznati da nisam u pravu.
  2. Mislim da upravitelj je zgrade jedini dužan brinuti se, provoditi mjere ili angažirati treću stranu za mjere održavanja i popravaka zgrade a po ugovoru temeljem kojega je sklopio sa stanarima ima obavezu provoditi sve korake u tom smislu a koje uostalom od zgrade i naplaćuje. Kao da odete u bolnicu vaditi krajnike i oni vam uvale skalpel da to sami obavite.
  3. U općim uvjetima prodaje vozila imate odredbu o tome. Ne mogu se pozivati na višu silu koja se nije mogla predvidjeti jer ste sami naveli kako je mogućnost kašnjenja u isporuci predviđena i napomenuta kod sklapanja ugovora ali ne i unesena u ugovor. Jedino što ste obavezni ako je tako navedeno u uvjetima je dati im kraći dodatni rok za isporuku. Ako je u pitanju bio avans onda vam vraćaju sve uplaćeno sa kamatom.
  4. Nakon ugovorenog roka isporuke imate pravo na raskid ugovora i povrat kapare (kapara=povrat dvostruki iznos od uplaćenog). Nakon toga odite u Sloveniju i kupite vozilo.
  5. Pročitajte međuvlasnički ugovor, ako u njemu nije drugačije određeno održavanje zajedničkih dijelova zgrade ide na teret pričuve.
  6. Ima jedan možda bolji i za tuženoga bolniji način. Nakon pravomoćnosti i neizvršavanja presude imate opciju od suda tražiti određivanje penala (po nekom vremenskom periodu) radi neplaćanja dosuđenoga iznosa a sve do izvršenja isplate presuđenog duga i troškove postupka. Visinu penala zatražite da ocijeni sud. Na taj način će svako kašnjenje tuženoga za izvršenje plaćanja po presudi povećavati njegov dug. Kada ocijenite da je dovoljno duga prikupljeno podnesete zahtjev za ovrhu temeljem sudske presude. Postupak ovrhe možete ponavljati u više navrata sve do kompletne isplate osnovnog duga sa penalima, troškovima ovrhe skupa sa zateznom kamatom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija