Jump to content

korina1

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sta onda covjek za zivota moza napraviti, kakvu oporuku ostaviti, da se osigura da je ta koju on ostavlja jedina vazeca i da nitko kasnije ne iskoci sa nekom laznom?
  2. A ako bi davatelj oporuke u svojoj video oporuci izjavio OVO je jedina valjana oporuka i ako se pojavi jos bilo koja oporuka to nije moja oporuka i jedino ovu smatrajte ispravnom. Da li bi to moglo posluziti da se odbace sve druge oporuke osim ove?
  3. Citajuci ove probleme imam pitanje: da li bi bilo pravovaljano ili barem prihvatljiva okolnost, da kada se ostavlja poruka, recimo ja bi napisala oporuku i ujedno (sama) snimila video kako je pisem, izgovarajuci tekst oporuke, prije nego se preda u registar oporuka? Da li bi jednog dana ako se pojavi vise oporuka ovaj video bio prihvacen kao dokaz da je to jedina valjana oporuka?
  4. Ne znam staviti citiranje pa budem ovako odgovarala. 1. I cudnije stvari su se događale od pomaganja/štićenja 2. U postupku žalbe na nepravilnosti u postupanju JB 3. Ne kazem da je posljedica ista, vec da se u oba slucaja mora moci pokrenuti postupak preispitivanja/žalbe na rad (ne na samo rjesenje nego na rad/proces ) 4. Kako doci do odluke na koju se treba žaliti ako nisi obaviješten sluzbeno o toj odluci pa nemas papir za tu odluku? 5. Nisam mislila na novi isti postupak, nego postupak žalbe na rad JB.
  5. To ce se dokazati u postupku. To je kao da ste rekli da nekog ne mozete tužiti dok unaprijed niste dali dokaze. Dokazi se daju u postupku. Stoga kako i gdje se žaliti i traziti da se pokrene postupak ? Razumljivo je da mozda štitite kolega, ali to nije nacin da se negira pokretanje postupka.
  6. Nasljednica iz Australije tvrdi da je održana OR. Kod nas ništa nije nemoguće. Kako i kome se žaliti na takvo postupanje?
  7. U tome i je stvar. Jb je telefonski samo jednom rekao, a drugima nije slao pismenu obavijest jer mu je ovaj prvi na tel rekao "ja cu javiti ostalima". Kako i kome se žaliti na takvo postupanje?
  8. Pod dogovaranje hocu reci da je samo jednom nasljedniku telefinski rekao kada je odrzavanje OR bez da je poslao pismenu obavijest. Taj nasljednik mozda kaze ostalima a mozda i ne, a jedna nasljednica zivi u Australiji pa treba neko vrijeme da organizira put.
  9. Pozdrav, da li JB smije sa jednim nasljednikom dogovarati termin ostavinske, bez da pismeno preporuceno obavijesti sve ostale nasljednike? Hvala, Korina
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija