Jump to content

grba1988

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, nasljedio sam od oca pola kuce koja je pod ovrhom i nista vise. Ovrhu sam podmirio u iznosu od 173 000€. Kada se to zavrsilo dolazi mi nova ovrha na 32 000€. Moje pitanje je kako mogu opet biti ovrsen kada sam podmirio puno vise od nasljedene imovine koja je realno bila 0. Tuzio sam jednu od agencija na sudu ali to ne odgadja ovrhu. Kako je to moguće?
  2. Znaci mogu odgovarati ali makismalno do iznosa koji sam nasljedio sto je puno manje od iznosa kojim nas se opterecuje. Mogu li se zalit po toj osnovi i mogu li se pozivati na zastaru s obzirom da je proslo 12 godina od kredita?
  3. Poštovani, nakon smrti oca isli smo na ostavinsku raspravu. Javnoj biljeznici smo rekli jasno da ne zelimo( brat,sestra i ja) nikakvo nasljedstvo jer smo znali da mozemo samo dugove nasljediti. Medjutim mama je prihvatila nasljedstvo na svoje inzistiranje i javna biljeznica nam je predlozila da se odreknemo nasljedstva u ime mame bez da nas je upozorila da se sa time u biti ne odricemo nicega jer i dalje odgovaramo za dugove. I sada nakon 8 godina od smrti oca dobivamo ovrhu od b2 kapitala na 250 000 kuna za kredit iz 2010 godine. Mama je nasljedila auto, dva grobna mjesta i 1/2 kuce koja je bila pod ovrhom i koja je na kraju oduzeta od nas. B2 kapital je poslao ovrhu poslodavcima na brata i sestru na 250 000 kn. Moje pitanje je dali mozemo za taj iznos odgovarati? Koliko sam citao zakone odgovara se do visine nasljedene imovine a mi realno nismo nista nasljedili osim dugova. Smije li se jedna osoba ovrsit na cijeli iznos ako odgovaramo kao solidarni duznici.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija