Jump to content

AnaMal

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je AnaMal objavio

  1. Izdavatelj je javni bilježnik kako pise na papirima, a bila je usluga sa uređajem. Znaci datum i vrijeme primitka 27.11.2019 - izdavatelj - javni biljeznik Može li se pokrenuti zastara za to?
  2. Pokrenuta je ovrha 27.11.2019 preko Inkaso.hr
  3. Dobar dan. Zanima me moze li se pokrenuti zastara za ovrhu iz 2019god.? Odnosi se na racune za telekomunikacije iz 2016.god. Ovrha je pod Inkaso Hr.D.O.O
  4. Na cijeloj nekretnini je hipoteka, majka i otac su dignuli taj hipotekarni kredit. Hvala, jer nam uporno govori da se maknula sa hipoteke. Dali ce se on moci maknuti iz suvlasnistva? Prepisati nekretninu natrag na njega?
  5. Dobar dan svima. Evo mene jos jednom. Naime decko mi ima 1/2 suvlasnistvo nekretnine koju je dobio darovnim ugovorom od majke. Ta nekretnina je pod hipotekom koju je uzeo njegov otac, majka je također suduznik za hipoteku i naravno njegov otac ne placa kredit i pod ovrhom je. Nekretnina je bila jednom na prodaji na Sudu medjutim nije bila prodana. Ono sto mene zanima je dali na njega kao suvlasnika moze sjesti ta ovrha za nekretninu, hipoteka, iako nije na njega kredit? Ako se ne proda opet. Znam da se banka upisala na nekretninu i da ce vjerovatno nekretnina opet ici na bubanj. I jos jedno pitanje, posto mu je majka bila suduznik u tom kreditu i posto je prepisala nekretninu na sina dali se ona mogla maknuti iz tog kredita ili je svejedno i dalje suduznik? Hvala unaprijed!
  6. Krivo sam se izrazila, upisali su se na i bilo je to u postupku stecaja te po rijecima gđo iz Fine nisu prihvatili JSP i ponovno su se upisali. Može li mi tko reci dali postoji mogucnost da se to makne, putem suda ili nesto?
  7. Koliko nam je receno dobili su pravomocno rjesenje. No i prije rijesenja B2 je cekao na upis u Finu i to 3 dana nakon pravomocne presude se upisao. Sto napraviti po tom pitanju, presuda o JSP je pravomocna a B2 kapital se upisao i ovrha je krenula, skida se s racuna.
  8. Poštovani 26.svibnja.2022. je rijeseno da se otvara JSP i potvrda o pravomocnosti o otvaranju i zaključenju je donesena 04.07.2022 god. Nismo bili obavijesteni o tome do 14.11.2022god. Kako nam je receno Fina je vec 3.8.2022 dobila od B2 kapital zahtjev za upis Zaduznice za iznos od 31.459kn i HRT 1061kn. I dopustili su to, također su rekli da sa Suda nisu dobili potvrdu o pravomocnosti JSP do 14.11.2022 kad smo mi dosli pitati za to. Na FINI su nam rekli da oni nista ne znaju i da ovi to mogu napraviti jer su se zalili na JSP i nije prosao te su se mogli opet upisati. Iako je pravomocna sudska odluka o tome. Imamo papir. Od svibnja nam je na tekuci/blokirani sjedao novac koji je trebao ici za ovrhe ali od tog datuma nije diran, zatim je u 11mj sve skinuto te se Hrt naplatio i ostao je B2 kapital. Nama nije jasno kako su se opet upisali ako je donesena pravomocna odluka o JSP, Fina to nebi trebala dozvoliti. Mozda je kasno da se nesto napravi ali da probamo. Mozete li molim vas dati savjet sto napraviti i sto napisati Sudu o ovoj prevari. Hvala Vam unaprijed!
  9. Jednostavni stecajni postupak. Naime dobili smo da je 14.11 postao pravomocan a 15.11 B2 kapital se prijavio u Finu da mi opet sjednu na racun, ocito sa svim ovrhama koje su usle u zastaru. Na papirima pise da ce sjesti na racun tek 15.1.2023. Sto do tada se moze napraviti da ne sjednu opet na racun koji je isao na jednostavni stecajni postupak? Svakako cu se javiti i odvjetniku u petak!
  10. Postovani molila bi vasu pomoc. Naime decku je u 6mj.dostavljen JSP i ceka se pravomocan presuda. Medjutim danas je dobio sa Fine postupak da ce opet ici pod Ovrhu tocnije Zadužnica pod B2 kapital. Koliko znamo pod JSP ide ispod 20. 000kn, na internetu smo provjerili očevidnik i stoji da je sada duzan 45.184kn i to pod B2 kapital gdje pise - Ocevidnik neizvrsenih osnova za placanje specifikacijom naplate Zaduznica - javni biljeznik 15.11.2022 Ostatak duga 1000kn Kamata - nema obračuna kamate Ostatak duga 11.439 Kamata - nema obračuna kamate Ostatak duga 1. 285 kn Glavnica - 31.459kn B2 kapital Ukupan dug - 45.184kn Sto sada napraviti? Jos nije ni prosao JSP a vec su se pripremili. Molim vas konkretno kako to spriječiti. Hvala Vam unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija