Jump to content

Mefjuslav

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Borbena7 samo još koje pitanje. Mora li taj raskid ugovora o najmu biti ovjeren kod javnog bilježnika ili će biti pravovaljan samo potpisom. Također, što ako najmodavac ne želi potpisati isti i poziva se na prvotni ugovor o najmu. Moram li strahovati zbog nekih pravnih posljedica?
  2. Bok Borbena7 Napisati ću Vam u nastavku nekakvu šablonu koju sam napravio pa Vas molim da provjerite i javite je li sve u redu i jesam li dobro to sročio. Hvala unaprijed. RASKID UGOVORA O NAJMU STANA I/Stranke konstatiraju da su ivo ivić (adresa, OIB) kao najmodavac i pero perić (adresa, OIB) kao najmoprimac zaključili dana …. Ugovor o najmu stana koji se nalazi (podatci s ugovora), a koji je ovjeren od strane JB Mare Marić pod poslovni bojem Ovr-xy. II/ Stranke raskidaju navedeni ugovor pod I III/ Stranke su suglasne da je najmoprimac podmirio sve troškove po unajmljenoj nekretnini u pogledu najamnine i režijskih troškova, te da najmodavac nema nikakvih potraživanja prema najmoprimcu. IV/ Stranke su suglasne da će najmoprimac napustiti stan zajedno sa svim svojim stvarima do tog i tog datuma. V/ Stranke su suglasne da je najmodavac pregledao nekretninu te da ista nema oštećenja, te ju u takovom stanju i preuzima. VI/ Stranke su suglasne da se potpisom ovog sporazuma Ugovor iz točke I stavlja van snage i ne proizvodi pravne učinke sa danom xx.xy.xxxx. VII/ Ovaj raskid ugovora sačinjen je u dva primjerka od kojih jedan pripada najmodavcu a jedan najmoprimcu. U..............., dana ........................ Najmodavac: Najmoprimac:
  3. Pozdrav, Borbena7 evo u prilogu dostavljam ugovor. Nisam slikao prvu stranu zato što na njoj stoje samo podaci o stanarima i podaci o računu za uplatu. Te iznos najamnine.
  4. Poštovani, Iznajmili smo stan s 1.10.2022. ali nažalost financijska situacija nije kakvom sam se nadao i nisam više u mogućnosti plaćati obveze koje se vežu uz stan. (režije, najam...) Ugovor je potpisan na godinu dana, do 31.9.2023. Primjer ugovora Vam kasnije učitam ovdje da vidite. No koliko se sjećam ne postoje nikakve posebne odredbe u vezi otkaza/raskida ugovora s moje strane. Samo da napomenem kako nam je najamnina 300 eura no u ugovoru je prijavljeno kao 1500kn Molim Vas za povratnu informaciju. Mislite li da bih mogao izaći iz tog ugovora ili ću morati nekako izgurati do kraja njegova trajanja? Hvala i lijepi pozdrav,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija