Jump to content

Kristina_11

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani/a, ako mi možete molim Vas pomoći? Hvala Vam unaprijed.
  2. Poštovana, on nikada nije bio na liječenju od alkoholizma, odbija ići na liječenje, i nastavlja s pićem, svakodnevno. Kako dokazati da je on dugogodišnji ovisnik o alkoholu, koji se nije brinuo o meni odnosno da me nije dugogodišnje uzdržavao, kada nema liječničke/psihijatrijske dokumentacije? Hvala Vam unaprijed.
  3. Poštovana, hvala na odgovoru. Budite ljubazna da li mi možete molim Vas objasniti što točno onda za moj slučaj znači Članak 293. Obiteljskog zakona? Muž od majke me nije posvojio, ali je majka s njim u braku. Članak 293. Uzdržavanje maćehe i očuha: Punoljetni pastorak je dužan uzdržavati maćehu, odnosno očuha ako maćeha ili očuh nisu sposobni za rad, a nemaju dovoljno sredstava za život ili ih ne mogu ostvariti iz svoje imovine i ako su ga oni uzdržavali ili se brinuli o njemu dulje vrijeme. Hvala
  4. Poštovani, molim vas za pomoć vezano za uzdržavanje očuha. Majka je u braku sa očuhom. Muž od majke me nije posvojio. On je dugogodišnji kronični alkoholičar. Da li sam ja, u slučaju majčine bolesti/nemoći/smrti, obvezna uzdržavati očuha? Ili bih bila obvezna uzdržavati ga jedino u slučaju da me posvojio? On je star 70 godina, nema dovoljno sredstava da se brine o sebi i nema vlastitu imovinu. Hvala vam za pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija