Jump to content

Mihajlo B

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Proverili smo sve podatke sa rodbinom. Majka nije obrisana iz matičnog ureda, a s obzirom da su i njeni rođeni tamo nisu ni oni. Obrisana je iz državljanstva. Rečeno nam je da možemo na licu mesta tražiti upis majke tj. obnovu upisa u knjigu državljansta, a takođe nam je rečeno da se to sve može rešiti lično u matičnom uredu gde je rođena za nekih pola sata, sat. Kažu da preko konzulata to traje 3 meseca, a ako se dođe lično može za par sati. Da li bi mogao da potvrdiš išta od ovih podataka?
  2. Bilo koji MUP u Hrvatskoj? Nama je rečeno od advokata da odemo tamo u matični ured i da tražimo rješenje po kom je obrisana i da se upiše ako može... I nama je delovalo kao previše lak proces.
  3. Dobro veče komšije, kao što naslov kaže moja majka ali i sestra su obrisane iz Hrvatskih knjiga državljana. Bavićemo se slučajem samo moje majke... Moji su došli oko 95. u Srbiju, roditelji, baba, deda i sestra. Baba i deda imaju sve Hrvatske dokumente i dan danas, od domovnice do putovnice. Deda ima i prebivalište u Hrvatskoj. Sticajem okolnosti majka i sestra nisu dugi niz godina ulazile u Hrvatsku i tad smo načuli od rodbine da su njih dve obrisane iz knjiga neke 2014 (ne znamo tačno ali taj je neki datum, a ne znamo ni zašto su obrisane). Moja majka ima Hrvatski rodni list kao i vjenčani list. Da li postoji mogućnost da se mi samo pojavimo tu gde je ona obrisana(matični ured mesta rođenja) i da je opet upišemo? Koliko dugo traje proces? Već smo tražili pomoći od konzulata i ostalih ureda u Srbiji ali svi nas samo preusmerevaju na sajt guv.hr. u kom nismo našli nikakve relevantne odgovore ni slične slučajeve brisanja ljudi. I recimo u slučaju da majka dobije domovnicu tj. ako je opet upišu, da li mogu i ja da se upišem ili podnesem zahtev za Hrvatsko državljanstvo u mojih 21 godinu s obzirom da je ona obrisana posle mog rođenja tj. u momentu kad sam se ja rodio ona je bila Hrvatski državljanin? Sva pomoć je dobrodošla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija