Jump to content

hr_radnik1123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Poslodavac je inzistirao na sporazumnom raskidu, jer mi nije želio dati otkaz, a nije imao ni opravdan razlog jer sam savjesno radio svoj posao cijelo vrijeme. Uostalom kada smo došli do ideje o sporazumnom raskidu, ja sam prvotno želio s njim vidjeti zašto ima neprofesionalan i nekorektan odnos samnom te popraviti situaciju, međutim on je odmah rekao da ne želi nastavak suradnje te mi ne želi ni dati otkaz nego želi da se sporazumno raziđemo te je spomenuo da mi je spreman dati i otpremninu(na koju nije pravno obvezan, ali je u par mejlova izrazio tu želju). Ni jednim svojim činom nisam dao opravdani razlog da mi se mejl isključi, niti mi je poslodavac iskomunicirao da nešto nekoretno radim pa ne razumijem kako je opravdano sa njegove strane da mi zabrani pristup svim kanalima komunikacije te širi lažne glasine da sam dao otkaz i da sve to radi dok sam na bolovanju.
  2. Poštovani, Nisam dao otkaz, ni pisani ni verbalni nego smo se usmeno dogovorili da bi bilo najbolje da prekinemo suradnju jer je poslodavac već neko vrijeme imao neprofesionalno ponašanje prema meni(ignoriranje mejlove, prijedloga i slično). Nakon razgovora s njim slao mi je na mejl nekoliko puta novčane iznose koje bi mi isplatio u slučaju sporazumnog raskida. Cijelom svog tog vremena normalno sam obavljao svoj posao. Međutim po svemu sudeći to je bila neka njegova taktika da u periodu pregovaranja dobije pristup svim mojim računima kao i evidenciji poslovne aktivnosti. Nisam u fazi otkaznog roka niti mi je prestao radni odnos već sam išao na bolovanje prije nekoliko dana i dan nakon što mi je krenulo bolovanje vidio sam da mi je poslodavac onemogućio pristup poslovnom mejlu te me izbrisao sa svih društvenih mreža firme, čak i onih koje sam interno koristio za komunikaciju sa radnim kolegama, a kolege koje su me morale isključiti iz tih kanala komunikacije su mi komunicirale da to rade jer "su čule da sam dao otkaz" iako nikakav otkaz dao nisam nego sam na bolovanju. Međutim zanima me dali je ovo bizarno ponašanje poslodavca stvarno u skladu s propisima te dali se on može jednostavno povući iz pregovora o sporazumnom raskidu ugovora i praktički se praviti da ja ne postojim. Što ja mogu očekivati po povratku na radno mjesto s bolovanja kada su mi onemogućena sredstva za rad(mejl, društvene mreže firme) te kolege imaju krivu informaciju da sam ja dao otkaz, a ne da sam na bolovanju.
  3. Poštovani, Zadnjih par tjedana pregovaram s poslodavcem o sporazumnom raskidu ugovora. Poslodavac je uporno slao prijedloge, no nikad konkretan primjerak ugovora o sporazumnom raskidu. Prije par dana sam završio na bolovanju te mi je poslodavac zabranio pristup mejlu, uklonio me sa svih društevnih mreža firme te po uredu proširio glasinu da sam dao otkaz. Je li zabrana pristupa mejlu i u kojem slučaju opravdana s obzirom da smo i dalje u radnom odnosu i ja sam na bolovanju te koje postupke u ovom slučaju pokrenuti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija