Jump to content

ivan280

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znaci po vama ako poslodavac nestane zaposlenici firme su zapeli u firmi bez place i bez mogucnosti prijave na zavod ili prijave kod drugog poslodavca jer su vec zaposleni?
  2. Na koju adresu i sto cu time postici? Ako saljem na adresu firme u HR sto mi to vrijedi ako on to nece vidjeti posto je u USA? A adresu gdje je u USA ne znam. Vise me zanima postoji li neka opcija da ja mogu otici na mirovinsko/poreznu ili gdje vec treba, pokazati dokaz da sam najavio poslodavcu otkaz o radu i reci da se poslodavac ne javlja i ne odgovara pa da me oni onda odjave nekako iz firme za koju radim?
  3. Imam jedno malo neobicno pitanje. Koje su opcije za davanje otkaza ako se poslodavac ne javlja, a nemam kontakt racunovodstva? Naime zaposlen sam za stalno na remote poziciji u firmi koja je do prije 2 mjeseca dobro poslovala, no klijent za kojeg smo do toga radili nije dobio financiranje na koje je racunao, firmi u kojoj radim nisu podmirene fakture i prestali smo raditi na projektu. Zadnja 2 mjeseca nema projekata i zadnja informacija koju imam od sefa (osnivac i direktor firme) je od prije 2 mjeseca da ce traziti investitora za jedan od nasih internih projekata i odonda se nista ne javlja, a na slacku stoji status da je u USA. Pretpostavljam da nista od investitora i vrlo vjerovatno od njegovog javljanja, ali ja sam i dalje zaposlen za stalno u njegovoj firmi u HR koja je aktivna. Jel zna tko mozda koje su mi opcije za dati/dobiti otkaz u slucaju da stvarno necu moci nikako stupiti u kontakt sa sefom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija