Jump to content

Makis

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sivko… samo da ti kazem, pasos je skeniran na granici u Hrvatsku i nema nikakva zabrana… izgleda da greskom napisanim imenom nisu uneli u sistem zabranu za schengen zonu…. Ili mozda vazi samo za Nemacku?
  2. Pise samo Nemacka. Pitam za ime zato sto umesto Srdjan napisali Srdan… ali mozda ako upisali i broj pasosa nema nikakve veze pogresno ime? da li u slucaju zabrane, radnom dozvolom na primer za Hrvatsku ili Sloveniju, mogu tamo?
  3. Ime… pogresio sam dok sam pisao… znaci vencanjem i dobitkom Svajcarske vize nema mogucnost da mi se automatski izbrise zabrana? Da li to znaci da imam mogucu zabranu i za Svajcarsku? za Schengen zonu, mislio sam ostale zemlje tipa Austrija, Francuska, Slovenija i tako dalje…. Jer na dokumente pise samo za Nemacku? Pa mi nejasno malo.
  4. Zdravo Sivko… 10/2021 usao sam u Nemacku i prekoracio godinu dana… 01/2023 bio sam na zelezdickoj stanici i dosla policija i pitala moja dokumenta (Srpski pasos). Priveli me u policijskoj stanici i zadrzali me jednu noc (obavili sve kontrole, skinuli me golog, slikali, uzeli otisci prstiju itd). Sutra dan sam imao razgovor sa jos jednog policajca koji je samnom pricao preko google translate i dali mi preko 30stranice neke dokumentacije na Nemacki. Ne pise nigde novcana kazna, pise samo da imam zabranu za Nemacku na godinu dana, i da trebam sa napustim Nemacku u roku nedelju dana (dobrovoljno) ili sledi deportacija i poterica u slucaju da se ne pojavim za deport. Dobrovoljno sam napustio drzavu 2dana ranije tog roka. Kad sam stigao na aerodromu, na pasosku kontrolu su mi samo uzeli par od ta dokumenta sto sam sam dao njima (sto mi dali iz policije), ali nisu mi udarili ni izlazni pecat (u Nemacku i u Beogradu kad sam stigao), ni pecat za zabranu nit bilo koje slovo hemijskom. Sad kad sam stigao kuci, sedeo sam i proveravao njihova dokumenta, pogresno su mi napisali ime. Pitanje: 1)Da li mogu da putujem u bilo koju schengen zonu? 2)Da li mi je uneta zabrana u kompjuteru ako je nema u pasosu? 3)Da li postoji mogucnost da imam neku novcanu kaznu? 4)U slucaju da imam zabranu, i posto imam devojku koja ima Svajcarski pasos, da li vencanjem moze bilo koja zabrana da se ponisti? 5)Da li postoji mogucnost posto na tim dokumentima pogresili da napisu moj broj, da nema sada nikakve zabrane i da sam ostao cist?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija