Jump to content

garoful

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 2006. sam kupila stan u Rijeci i unutar 30 dana prijavila to poreznoj kao stjecanje prve nekretnine i tražila oslobođenje od plaćanja poreza na nju. Nakon 2 god (s početkom recesije) stiže porezno rješenje u kojem oni odbijaju moje oslobođenje (jer suprug ima zemlju koju je naslijedio od djeda, a koja je tad bila polj.zemljište no sad valjda više nije). Ali moj problem još tu ne počinje. Ja sam se naravno odmah žalila i nakon mjesec dana skupila tih 40.000 kn + mjesec dana zazteznih kamata dok sam sakupila novac (digla sam jedan manji kredit koji još otplaćujem da to pokrijem). 5 mjeseci nakon moje žalbe dobijem telefonski poziv iz porezne u Rijeci da oni još nisu poslali moju žalbu u Zagreb jer su navodno primijetili da sam ja uplatila krivi iznos poreza ( a uplatila sam prema njihovoj uplatnici i njihovom poreznom rješenju, te još na to platila zatezne kamate jer nisam odmah imala novac), te da sam ja stan kupila od pravne osobe koja je bila u sustavu PDV-a i da je porezna osnovica u tom konkretnom slučaju 4 puta manja (pa sukladno tome i iznos koji sam ja trebala platiti). Sad oni mene traže da ja njima u Rijeci pošaljem nadopunu žalbe u kojoj tražim da mi se obračuna porez na temelju manje porezne osnovice, da oni meni donesu novo porezno rješenje te da mi na račun isplate razliku od 30.000 kn, a u centrali u Zagrebu su mi rekli da ne može nitko donijeti 2.porezno rješenje ako prvo nije ukinuto, a to mogu samo oni u Zagrebu kad dobiju moju žalbu.A ovi u Rijeci ne žele poslati moju prvu žalbu dok ne napišem tu nadopunu. Tko je tu lud?! Osim mene koja otplaćujem kamate za plaćanje tog poreza kojeg na kraju nisam trebala toliko platiti...
  2. Da li u prekršajnom postupku u kojemu sam cijelo vrijeme imala angažiranog odvjetnika koji mi je na rješenje prvostupanjskog suda kojim sam proglašena krivom za prekršaj napisao i žalbu visokom prekršajnom sudu nastupila pravomoćnost rješenja visokog prekršajnog suda kojim se odbija žalba mog odvjetnika i potvrđuje presuda prvostupanjskog suda iako isto rješenje nije do dan danas uručeno mome odvjetniku i to isto tako iako je u samom rješenju visokog prekršajnog suda navedeno da se isto ima za dostaviti i mome odvjetniku? Pitanje u vezi zastare: da li je nastupila bilo kakva zastara s obzirom da je od dana donošenja rješenja visokog prekršajnog suda prošlo više od dvije godine? Napomena: meni osobno je rješenje visokog prekršajnog suda uručeno i platila sam propisanu novčanu kaznu, a odvjetnik mi je cijelo vrijeme govorio i sada mi govori da ne može postupati dok mu se ne uruči rješenje visokog prekršajnog suda kada bi on podnio tužbu ustavnom sudu, a kako on tvrdi rok od 30 dana za podnošenje tužbe se računa od dana uručenja njemu, a ne meni te isto tako ako mu se rješenje ne uruči 2 godine od dana njegova donošenja nastupa zastara i meni se mora vratiti uplaćeni novac za kaznu. Obišla sam osobno nekoliko odvjetnika i odvjetničkih ureda pa i razgovarala sa nekim sucima za prekršaje i nitko mi nije znao odgovoriti na moja pitanja. Molim za pomoć u tumačenju Zakona o prekršajima.
  3. Radi se o tome da se želim razvesti od muža, iako imamo dijete on je teški ovisnik o tabletama i alkoholu, a sve to otežava njegov konfliktni karakter zbog čega patimo i ja i dijete. Radi se o tome da je njegovo prezime koje ja sad nosim specifično i lako ga se povezuje sa mnom (a ja imam profesiju zbog koje svakodnevno susrećem dosta važnih ljudi za moju karijeru), koja hrani mene i dijete, a većim dijelom i njega do sada. Stoga molim pomoć ukoliko je moguće da vratim djevojačko prezime i prije nego sam proces ratsave bude zgotovljen, hvala puno!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija