Jump to content

Matija123

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dijete 15mj, otac koji živi kao uhljeb na imanju od nevjenčane supruge. ne želi se odseliti. dijetu ugrožava fizičku sigurnost, palo mu je na glavu, ostavlja otvoren balkon, dijete je na sebe povuklo ljestve dok je sjedio pored i tipkao na mobitel, zaboravlja dati vode, hrane. ima još... majka želi da otac bude dio života djeteta, zbog djeteta, ali želi da su ti uvjeti za dijete sigurni. želi da je dijete pod nadzorom dok je s njim, odnosno u kući ili blizini majke. njega već netko navodi kako da pripremi teren za sudski spor. traži se sposoban odvjetnik, koji grize, onaj koji će pronaći svaki mogući naučin da osigura potpunu skrb djeteta majci. Molim preporuke
  2. misliš pismeno da imam dokaz da sam joj to dala na znanje? što bi bilo dobro navesti još u tom pismu?
  3. Nametljivo ponašanje Članak 140. (1) Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, što bi se smatralo osnovom za prijavu nametljivog ponašanja u ovom slučaju? zar nije dovoljno izjavljene prijetnje, ulazak u moje dvorište i pokušaj uspostave neželjenog kontakta?
  4. Molim za savjet, iskustva i pomoć što poduzeti. U partnerskom odnosu sam s muškarcem 4 godine, odnos je narušen, imamo dijete od 1g. Od početka naše veze, njegova majka je izražavala negativne stavove o meni. U to su bili uključene izjave tipa: -da će me ubiti ako se on (njezin sin) drogira radi mene -da misli da ja želim ubiti njega -razne lažne priče koje je pričala pred članovima njihove obitelji. -prošle godine je nenajavljeno došla u moje dvorište s nekim muškarcem kao svojim zaštitnikom ne bi li na prepad vidjela moje dijete. to je sve bilo dogovoru s njezinim sinom mimo mog znanja. iako sam joj dala nekoliko prilika da uspostavimo normalan odnos, svaki puta je nastavila jednako pasivno-agresivno i prijetvorno ponašanje. u jednom trenutku, kada sam shvatila da se to neće promijeniti, a za mene je taj odnos predstavlja stres, odlučila sam da ne želim nikakve kontakte s tom osobom zbog svog mira. Sada je pokrenula postupak na centru za socijalnu skrb da pokuša na silu uspostaviti odnos s mojim djetetom što ja ne želim. Njezin sin ju u tome podržava. Imam strašne noćne more i kontinuirano sam u stresu zbog toga. ne mogu se posvetiti ničemu drugome adekvatno jer sam pod pritiskom i u strahu da li će uspjeti protiv moje volje ostvariti pravo na viđanje mog djeteta. da li imam osnove za prijavu nametljivog ponašanja? što mogu napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija