Jump to content

CortoMaltese

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. za jednog ne pravnika jako ste mi pomogli, hvala e sad cu jos malo zakoplicirati, obzirom da ovo do sada dobro pratim. na toje parceli je izgradjena kuca u kojo zivim ( ne na mjestu na kojem je bila ranika srusena kuca) kuću je izradio moj otac uz slaganje sulasnika koji su u bili tada zivi ( polje rečeno suposjednika koji su upisnai u katastar) je li se takva pracela s izgradjenom kucom moze geometrijski dijeliti, a isplatom je li se uracunava njezina vrijednost?? Jos jednom hvala forum je zakon.
  2. E sad da malo zakompliciram stvari, na parceli se nalazila kuća koje je porušena ali je i dalje upisana u ZK uložak odnosno ucrtana je na karti, kako bit to moglo utjecati na razvrgavanje suvlasništva, jer kuća na terenu ne postoji već 20 godina.
  3. pozvao se na ovo boldano, možda bi to sudac i uzeu o obzir ali kad prijedlog ne može doći od istog, ma uzas
  4. ma to samo kao opiciju jer oni koji se vode u grutovni a ne u katatru nemaju veze s tom parcelom 50 godina, a ova dva koja su i u gruntovnici i u katatru oni uzivaju dijelove, mislio sam na utvrđivanje vlasništva u odnosu na ove koji neaju veze s parceom. A što se tiče činovnika u pisarnici, ponašaju se u najmanju ruku kao suci ustavnog suda
  5. Hvala, e sud neće da primi na pisarnici moj prijedlog u tom i jest kvaka, jedino da pošalje poštom. Ja tu nastupan kao zainteresirana strana pa ne vidim razlog da ne postupaju po rijedlogu, ali eto tumačimo zakon različito, i to ovako može trajti dovjeka, jer nasljedinici umrlih nemaju interes da se provede postupa za naknadno pronadjenu imovinu. Pitao sam u matičnom uredu da oni pošalju prijedlog ali i oni kazu da je i njih sud uredno odbijao po istom pitanju.e sad mozda mogućnost da podnesem tužbi za utvrđivanje vlasništva pa kao prethodni postupak da se provede ostavinski postupak naknadno pronadjene imovine. Što mislite na tu ideju, vjerujem da to jako dugo traje.
  6. a kako ću tužiti mrtvu osobu, zar nije uvjet da osoba bude ziva?
  7. Poštovani, moja situacija je sljedeća: djed ima parcelu na kojoj se nalazi kuća, u katastu se ta parcela vodi na djedu 1/1, a u gruntovnici 1/4, nakon smrti djeda sud donosi rješenje o nasljeđivanju koje se provodi u gruntovnici i u katastru. ( grunt stari premjer katastar novi premjer ) Iza djeda nasljeđuje šestero njegove djece, od kojih 4 prepisuje mom ocu svoje dijelove, te se taj ugovor preovodi i u gruntovnici i u katastru, Namjeravam pokrenuti razvrgavanje suvlasništva ali u gruntovnici su 4 od 5 suvlasnika mrtvi , a u katastru 1 od dva suvlasnika su mrtvi (poslije njihove smrti provedena ostavinska rasprava a ova parcela nije bila predmet te rasprave), a u sudu mi ne dopuštaju da podnesem prijedlog za donošenje dopunskog rješenja jer nisam nasljednik, Što mi je činiti?? Ako mi netko odgovori dodatno ću zakomplicirati stvari Unaprijed hvala.
  8. Bog..... Ja imam obrnut problem, ja sada trebam diplomirati za koji dan na pravnom fakultetu u osijeku, a namjeravam se vratiti u bosnu, zna li tko stogod o nostrifikaciji pravnih diploma iz inozemstva u bosni, prosao sam puno stranica ali je to sve uglavnom nacelno, nema nista konkretno za pravo, pa zato ako netko nesto o tome zna ili se nasao u istoj ili slicnoj situaciji da mi to kaze..hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija