Jump to content

new_user

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos jedno pitanje; ako ne dobijem rjesenje do isteka bodova 08.12. jel to znaci da mi nece ukinut dozvolu iako sam imao 12 bodova a vise ih nebi imao sa 08.12.? Rjesenje postaje izvrsno nakon urucenja, ako napisu rjesenje prije isteka a bude moguce ne primit rjesenje do isteka bodova recimo ako bude u pitanju 10-ak dana, jel bih tako mogao sacuvati dozvolu?
  2. Dobio sam prekrsajni nalog za prekoracenje brzine, u prigovoru sam priznao prekrsaj i molio za smanjenje kazne, tj. Zabrane upravljanja i pp je poslala predmet na vps. Presudu sam dobio bez umanjenja. Trebam dobiti rjesenje o ukidanju jer sa ovim prekrsajem imam 12 bodova. 6 bodova mi istjece 08.12. Ukoliko dobijem rjesenje do 08.12. Mogu li upravnim sporom srusiti rjesenje zbog toga sto prekrsajni nalog nije isao prvo na opcinski sud?
  3. Pozdrav svima. Može li prekršajni nalog ići odmah nakon ulaganja prigovora na visoki prekršajni sud? Ili treba ići prvo na nadležni općinski sud pa onda nakon presude općinskog suda postoji mogućnost žalbe vps?
  4. Nešto sam čitao po forumu pa sam tako zaključio ili kriva informacija, što ipak nije točno vidim. Koliko se može odgađat i na koji način?
  5. Pozdrav svima. Ovako, 02.07.2022. snimljen sam u naselju (ograničenje 50 km/h) sa brzinom 40 km/h većom od dopuštene (umanjeno). 3000 kn i 1 mjesec zabrane. 16.08. 2022. sam napisao žalbu za mjeru zabrane i od onda ništa. Na e-građani stoji prekršaj "neplaćeno" i datum dodjele postupka 23.08.2022. visokom prekršajnom sudu. To ne bi bio nikakav problem da u međuvremenu u 12. mjesecu 2022. nisam napuhao 0.60 i žalio se i dobio 3 negativna boda (6 imam iz 2021.) Da sam znao da neću dobiti 3 boda ako odmah platim i odradim mjesec dana bez dozvole ne bih se žalio, logično. (ionako mi nisu ništa smanjili). Znači situacija je sljedeća: imam 9 negativnih bodova nakon ovog prekršaja sa alkoholom i u gadnoj sam gabuli ako me stigne još 3 (6 bodova iz 2021. istječu mi 08.12.2023.) Razmišljam ako platim sad taj prekršaj za brzinu na koji sam se žalio (ali nemam uplatnice, samo prekršajni nalog), da li će sudski postupak biti odbačen kao odustajanje od žalbe i neću dobiti bodove? Ili će bit odbačen postupak ali ću svejedno dobit 3 boda? I pitanje kad će doći u obradu taj predmet, što mi je čudno da nakon 6.mjeseci nema nikakvog odgovora. Znači na e-gradani piše samo datum dodjele VPSRH 23.08. i ništa drugo. Jel moguće ako recimo kroz mjesec, dva, tri dobijem poziv na sud nekako odgoditi saslušanje što duže da se uspijem dovući nekako do 12. mj kad mi se briše 6 bodova? Molim vas za savjet ili bilo što ako netko ima više iskustva. Nije neka panika ali ako dođe do sudara mojih 9 i nova 3 negativna boda bit će panika i te kakva. Šalu na stranu, hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija