Jump to content

Zakinuti1234

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zakinuti1234 objavio

  1. Ne mozemo dobiti iz gruntovnice informaciju temeljem cega je napravljena promjena vlasnistva jer treba otici osobno u grad u kojem se nalazi nekretnina. Dakle radi se o jedinoj stecevini roditelja koji je tesko bolestan i nepokretan. Navodi da ne zna da nekretnina vise nije u njegovom vlasnistvu. Putem odvjetnika doznajemo da je nekretnina bila izvan obrta. Znaci da je morao biti dodatni ugovor potpisan da se dijete upise kao jedini vlasnik. Roditelj se ne zeli suditi, loseg je zdravstvenog stanja. Tako da ostaje pitanje sto nuzni nasljednici mogu napraviti i mogu li ista? Ako se ista moze postoji li rok? Zasto zakonski nasljednici nemaju nikakva prava da zastite interes zakinutog roditelja i drugih nasljednika? Ovdje se radi o bolesnoj, radno nesposobnoj osobi.
  2. Darovnim ugovorom ostala djeca imaju pravo na nuzni dio?
  3. Uskoro cemo dobiti podatak temeljem cega je doslo do upisa. Da li ima elemanata za pokretanje tuzbe za osporavanje takvog ugovora?
  4. Tako glasi oporuka. Ovdje je ocigledno bio prijenos vlasnistva obrta gospodarske cjeline, roditelj je nepokretan u krevetu potpisao ugovor i kaze da nije bio upoznat s tim da tim ugovorom se predaje i nekretnina. Zar takav ugovor nema elemenata za ponistenje?
  5. Imam informaciju da se nekretnina moze prenijeti sa obrta na fizicku osobu. Bivsi vlasnik je u trenutku potpisivanja bio tesko bolestan, nepokretan i oni koji brinu o njemu nisu niti rekli da potpisuje i prijenos vlasnistva nekretnine te su ocigledno presutili sve jer ni postu o promjeni vlasnistva nisu dali bolesniku. Koja je procedura za osporavanje ugovora?
  6. Postovanje Zbog teske bolesti i prijevremenog odlaska u mirovinu vlasnik je prepisao obrt na dijete prilikom cega nije bilo upozorenja da se prijenos odnosi i na vlasnistvo nekretnine u kojoj se odvija obrt. Naravno da je sada vlasnik prostora dijete. Da li se nekretnina mogla prenijeti na fizicku osobu prije prijenosa vlasnistva obrta?
  7. Na koji nacin se uopce moze dobiti informacija da je sklopljen ugovor o dozivotnom ili pak dosmrtnom uzdrzavanju? Je li netko obavijesti nasljednike kad se sklapa takav ugovor?
  8. Bas je kod nas nastala situacija da na ZK je upisan vlasnikom nekretnine samo jedan nasljednik tj.jedno dijete. Druga djeca nisu bila ni upoznata o icemu vezano za to. Sto vrijedi poduzeti? U pitanju je obiteljska imovina, stovise, roditelj je ziv i imamo njegovu oporuku u kojoj svu svoju imovinu ostavlja - unuci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija