Jump to content

vlad

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naravno Hvala na odgovoru. Takav ugovor mogu sklopiti i kao privatna osoba? Ima li negdje primjer takvog ugovora, kako bi to trebalo izgledati?
  2. Zar nema niti jednog pravnika ovdje koji bi odgovorio na ovo pitanje?
  3. Poštovanje! Zanima me što kaže zakon o davanju instrukcija? Je li dopušteno oglašavanje, mora li se plaćati porez na pružene instrukcije, je li po zakonu uopće moguće nuditi instrukcije? Instrukcije daju svi od učenika do studenata i profesora, pa me zanima koliko je to zapravo sve (i)legalno, jer mi se čini apsurdnim otvarati obrt samo da bi se tu i tamo nekome dale instrukcije. Hvala!
  4. Možda je moje pitanje smiješno, no zanima me je li moguće proizvoditi i prodavati proizvedeni softver kao privatna osoba ili je za to nužno otvoriti obrt/tvrtku? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  5. Poštovani, suvlasnik sam tvrtke (d..) koju namjeravam napustiti, pa me zanima kako prenijeti autorska i ostala prava na proizvod koji sam osmislio i izradio na sebe (riječ je o društvenoj igri). Ostali suvlasnici tvrtke slažu se s time, samo to treba pravno riješiti. Molim vas da me uputite što mi je činiti i kolike troškove mogu očekivati. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija