Jump to content

Fiziko

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma kakav sindikat!? Ovo je robovlasnička firma gdje su svi do jednog kao nekakvi ilegalci pognutih glava zato sam i pobjegao ima već nekoliko dana.Nisam potpisao novi ugovor i otišao. Kak se veli "tražit dalje" (mlad sam)
  2. Zanima me slijedeće. U ugovoru(koji je naravno na određeno) mi piše: "Godišnji odmor radnika utvrđuje se u trajanju prema pravilniku o radu." "Za vrijeme trajanja godišnjeg odmora radniku će se isplatiti naknada plaće u visini prema pravilniku o radu." E sad to mene zanima,što konkretno u tom pravilniku piše.Mogu li ja npr. sutra doći u firmu i tražiti isti na uvid.
  3. Oprosti, ali ne shvaćam.U mom ugovoru takvo što ne postoji. Opisa radnog mjesta NEMA.
  4. Dobar dan.Pozdrav svima na forumu.Da bih vam malo precizirao situaciju moram vas malo informirati. Naime,radim u privatnoj firmi sa 201-im zaposlenikom.(Ima gazda razloge i za tog jednog).Od 201-og čovjeka nitko nije prijavljen na stvarni iznos plaće koja je ionako bijedna.Dakle već tu poslodavac vara Vas,državu,mene.Dakle radi se o klasičnoj prijavi na minimalac i još nešto siće na ruke.Taj prljavi posao isplate radnicima obavlja tako da on i žena napune kovertice,te ih tada da mom šefu,koji ih dalje distribuira putem mene i kolega. Mi smo po ugovoru vozači-dostavljači.Radno vrijeme od 7.30 do 15.30. Međutim od nas se traži i da mu nosimo promet,dakle keš iz nekih dućana,istovaramo šlepere,teglimo sve to po skladištu,radimo kojekakve poslove koji nemaju veze sa onim što je u ugovoru.Naravno taj najteži dio te dočeka na kraju radnog dana,tako da najteži posao radiš još i prekovremeno. U ugovoru se ne navodi opis poslova za koje sam zadužen,tipa brige o vozilu,robi itd. a kamoli da ću istovarat šleper.Ja to više ne želim raditi,jer su mi uvijeti rada i mimo toga loši.Dakle niti jedan auto nema klimu,većina ih je neispravna itd.A da o teškoj fizikali i ne pričam. Imam četverogodišnju školu i nisam je završio da bi istovarao kamione.Obožavam kamione i sve na kotačima,zato i radim posao ispod struke,ali ne želim da me netko gazi zato.Ja imam čistu jednadžbu u glavi 8h rada = 3300kn rad = dostava robe a ne fizikala kak se kome sprdne. Ima tu još more nepravilnosti,a najžalosnije je da su ti "gazde"veoma bogati zbog toga a iza njihove razvikane marke se krije ovaj jad i čemer. Kako da kažem šefu tj. postoji li negdje zakon ili pravilnik o tome da ja NE MORAM raditi te stvari ako ne želim već samo one za koje sam plaćen po ugovoru. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija