Jump to content

Fiziko

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Fiziko objavio

  1. Zanima me slijedeće.

    U ugovoru(koji je naravno na određeno) mi piše:

    "Godišnji odmor radnika utvrđuje se u trajanju prema pravilniku o radu."

     

    "Za vrijeme trajanja godišnjeg odmora radniku će se isplatiti naknada plaće u visini prema pravilniku o radu."

     

    E sad to mene zanima,što konkretno u tom pravilniku piše.Mogu li ja npr. sutra doći u firmu i tražiti isti na uvid.

  2. nina_d je napisao:

    Što se tiče vašeg pitanja "je li to nepoštivanje ugovora o radu" odgovorila bih vam da trebate pogledati opis svog radnog mjesta, ako poslovi koje vi obavaljate nisu nabrojeni u opisu, da, to je nepoštivanje ugovora o radu jer ste vi potpisom istog preuzeli obavljati te i te poslove. Međutim, često se takvim sitacijama "doskače" na način da vam u opisu poslova piše, između ostalog, da ste dužni obavljati i druge poslove iz djelatnosti poslodavca ako imate nalog neposredno nadređenog, ako je nužno za nastavak radnog procesa i tome slične formulacije.

     

    Oprosti, ali ne shvaćam.U mom ugovoru takvo što ne postoji.

    Opisa radnog mjesta NEMA. :-?

  3. Dobar dan.Pozdrav svima na forumu.Da bih vam malo precizirao situaciju moram vas malo informirati.

     

    Naime,radim u privatnoj firmi sa 201-im zaposlenikom.(Ima gazda razloge i za tog jednog).Od 201-og čovjeka nitko nije prijavljen na stvarni iznos plaće koja je ionako bijedna.Dakle već tu poslodavac vara Vas,državu,mene.Dakle radi se o klasičnoj prijavi na minimalac i još nešto siće na ruke.Taj prljavi posao isplate radnicima obavlja tako da on i žena napune kovertice,te ih tada da mom šefu,koji ih dalje distribuira putem mene i kolega.

     

    Mi smo po ugovoru vozači-dostavljači.Radno vrijeme od 7.30 do 15.30. Međutim od nas se traži i da mu nosimo promet,dakle keš iz nekih dućana,istovaramo šlepere,teglimo sve to po skladištu,radimo kojekakve poslove koji nemaju veze sa onim što je u ugovoru.Naravno taj najteži dio te dočeka na kraju radnog dana,tako da najteži posao radiš još i prekovremeno.

     

    U ugovoru se ne navodi opis poslova za koje sam zadužen,tipa brige o vozilu,robi itd. a kamoli da ću istovarat šleper.Ja to više ne želim raditi,jer su mi uvijeti rada i mimo toga loši.Dakle niti jedan auto nema klimu,većina ih je neispravna itd.A da o teškoj fizikali i ne pričam.

     

    Imam četverogodišnju školu i nisam je završio da bi istovarao kamione.Obožavam kamione i sve na kotačima,zato i radim posao ispod struke,ali ne želim da me netko gazi zato.Ja imam čistu jednadžbu u glavi

    8h rada = 3300kn

    rad = dostava robe

    a ne fizikala kak se kome sprdne.

    Ima tu još more nepravilnosti,a najžalosnije je da su ti "gazde"veoma bogati zbog toga a iza njihove razvikane marke se krije ovaj jad i čemer.

     

    Kako da kažem šefu tj. postoji li negdje zakon ili pravilnik o tome da ja NE MORAM raditi te stvari ako ne želim već samo one za koje sam plaćen po ugovoru.

     

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija