Jump to content

marko0

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, trenutno imam firmu koja je van sustava pdv-a. Uskoro bih trebao potpisati ugovor za jedan projekt koji će me koštati oko 30 000e + PDV. Dinamika plaćanja je 40% sad i ostatak kad projekt bude gotov (za pola godine). Ukoliko ja u međuvremenu uđem u sustav PDV-a (nakon uplate prve rate, a prije zadnje), mogu li ja cijeli iznos pdv-a iskoristiti kao odbitak pretporeza?
  2. Pozdrav, zanima me koji su troškovi javnog bilježnika ukoliko želim prebaciti firmu iz j.d.o.o. u d.o.o. i jesu li to svi troškovi pretvorbe?
  3. Ok, hvala. A može li onda Upravno vijeće mijenjati aneks ugovora, odnosno potpisati novi s radnikom ili je to isključivo nadležnost ravnatelja?
  4. Mozda sam se krivo izrazio. Sporazumni raskid ugovora izmedu poslodavca i radnika u kojem obje strane navode da nemaju daljnjih potraživanja prema drugoj strani. Ravnatelj odbija to potpisati, pa me zanima može li Upravno vijeće (budući da je iznad ravnatelja) to odobriti. Radnik ne može dati svojevoljno otkaz zbog potraživanja poslodavca u slučaju otkaza.
  5. Poštovani, zanima me može li Upravno vijeće bolnice donijeti (ili naložiti ravnatelju da potpiše) odluku o sporazumnom raskidu ugovora o radu sa zaposlenikom ukoliko je ravnatelj te ustanove protiv? Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija