Jump to content

TomKat1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TomKat1 objavio

  1. Rješenjem općinskog suda osoba A.A. dužna je vratiti mi stanoviti iznos novca (oko 7.000 Eura) uvećano za zakonske kamate. Kako da doznam je li osoba zaposlena (i gdje) odnosno je li u mirovini? Hvala
  2. Da pridodam : već sam kupio povratnu putnu kartu. Što hoću li biti obeštećen ako se sjednica vijeća otkaže u slučaju štrajka sudaca?
  3. Presudom općinskog suda proglašen sam krivim i kažnjen. Žalio sam se. Županijski sud je prihvatio žalbu, ukinuo prvostupanjsku presudu i predmet uputio općinskom sudu na ponovno suđenje i odluku. Općinski sud me je opet proglasio krivim i kaznio. Opet sam se žalio. Predmet je proslijeđen županijskom sudu udaljenom 400 km. Prisustvovat ću sjednici vijeća. Ako budem oslobođen kazne imam li pravo na refundiranje troškova putovanja i dnevnicu? Koliko iznosi dnevnica? Od polaska do povratka autobusa ima oko 20 sati.
  4. Ima veze, jer bi ona svoje potrebe za korištenjem elektr.enrgije zadovoljavala u svojem stambenom prostoru a sada joj je jasno da je ne mogu tek tako izbaciti iz stana "normalnim" putem. Pored toga, mogu na legalan način npr. koristiti i to što ona nema ključ od stana. U ratu se ponekad ne biraju sredstva. A u ratu sam.
  5. Razveden sam prije više od dvije godine i bivša supruga ne želi napustiti stan koji je u mojem vlasništvu (nije bračna stečevina). Nije zadovoljen niti jedan uvjet za postojanje izvanbračne zajednice. Ona nema ključ od stana, ne želi iznijeti svoje stvari iz stana, nije prijavljena na toj adresi, ima kao suvlasnica dio stana na drugoj adresi. U stan ulazi kada joj otvorimo vrata ja ili punoljetna kćer koja je prijavljena na adresi mojeg stana i s kojom nemam problem. Poznato mi je da mogu sudskim putem zatražiti iseljenje iz stana uz zahtjev za plaćanjem podstanarstva do iseljenja. No sve je to jako sporo. Zar stvarno ne mogu brže ostvariti iseljenje? Mogu li npr. bez posljedica zatražiti privremeno, do opoziva, isključenje struje (na što kao vlasnik stana imam pravo)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija